Şiddet Mağduru 50 Kadına İstihdam İmkanı

Şiddet Mağduru 50 Kadına İstihdam İmkanı
OSİAD'ın hazırladığı ve Hacettepe Üniversitesi ile Yenimahalle Belediyesinin ortağı olduğu AB projesi kapsamında Ankara'daki şiddet mağduru 50 kadına eğitim verilerek istihdam imkanı tanınacak

ANKARA (AA) - Erdal Çelikel - OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneğinin (OSİAD) Başkanı Ahmet Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi hazırladıkları "Şiddet Mağduru Kadınların Sosyal Ekonomik Destek Sistemlerinin Geliştirilmesi" projesinin AB tarafından onaylandığını söyledi.

Söz konusu projenin 228 bin avroluk bütçesi bulunduğunu dile getiren Kurt, "Bu kapsamda sığınma evlerinde kalan kadınlara eğitim verilerek istihdam edilmeleri sağlanacak. Böylece işletme sahipleri ve çalışanların kadına yönelik şiddet konusundaki farkındalığı artırılacak." dedi.

Dernek olarak sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir şekilde yer almayı temel prensip olarak kabul ettiklerini ifade eden Kurt, projenin diğer ortaklarının Hacettepe Üniversitesi ve Yenimahalle Belediyesi olduğunu kaydetti.

Projenin hedefini, kadınların insani haklarının korunmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak olarak tanımlayan Kurt, şöyle devam etti:

"Sığınma evlerinde kalan kadınların mesleki eğitimi ve istihdamının sağlanması, şiddet mağdurlarına psiko-sosyal destek mekanizmalarının sivil toplum kuruluşları (STK) ve yerel yönetim düzeyinde geliştirilmesi, OSTİM bölgesindeki iş yerlerinde çalışan ve işverenlerin kadına yönelik şiddet konusunda farkındalıklarının artırılması ve STK'lar arasında ulusal ve uluslararası networkun geliştirilmesi özel hedef olarak belirlendi. Proje kapsamında 50 kadın ve ailesine eğitim verilerek istihdam imkanı tanınacak. Eğitime katılan işletmelere de 'Kadın Dostu İşletme Belgesi' verilecek."

Çocuklar için kreş imkanı
Sığınma evinde kalan kadınlara eğitim verilirken, bu kişilerin çocukları için de kreş inşa edileceğini bildiren Kurt, aile içi şiddetin her yaştan her öğrenim düzeyinden her gelir grubundan, evli bekar fark etmeksizin tüm kadınların yaşadıkları bir sorun olduğunun altını çizdi.

Kadına yönelik şiddetin çoğu kez hem şiddeti uygulayan hem de toplum ya da mağdur kadının kendisi tarafından meşru görülebildiğini belirten Kurt, "Türkiye, bu anlamda ne yazık ki her gün medyada şiddet görmüş kadınların trajik öyküleriyle sarsılıyor. Sorunun çözümü konusunda hükümetlere, siyasi partilere, bu alanda çalışan dernek vakıflara görev düşüyor. Biz de bir nebze de olsa sorunun çözümünde katkımızın olmasını istedik ve bu AB projesini hazırladık." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.