Son dakika: Ankara'da maymun çiçeği karantinası iddiasına yanıt

Son dakika: Ankara'da maymun çiçeği karantinası iddiasına yanıt
 Editör
Ankara’da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek iki hastanede karantinaya alınan hastaların olduğu iddialarının ardından Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi

Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsü için alarm verdi. Ülkelerde arka arkaya tedbir kararı alınırken Sözcü TV, Türkiye’de de ilk şüphelilerin Ankara’da karantinaya alındığını iddia etti.

İddiaya göre Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir kişi, maymun çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Üç maymun çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos'ta Bilkent Şehir Hastanesi'nde karantinaya alındığı iddialar arasaındaydı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden iddialarla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Son günlerde çeşitli medya organlarında Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur. Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.