'Tavşantepe Mahallesi Camii İmamı'na saldırıp kaldırdılar!

'Tavşantepe Mahallesi Camii İmamı'na saldırıp kaldırdılar!
Diyanet İşleri Başkanlığı ve din görevlilerini her fırsatta hedef alan malum kesim tarfıdnan Tavşantepe Mahallesi camisi imamı R. K.üzerinden organize komplo kokan bir habere imza atıldı.

Türkiye'de her fırsatta milşi ve manevi değerleri hedef alan malum kesim Diyarbakır'ın Diyanet İşleri Başkanlığı ve din görevlilerini itibarsızlaştırma çabaları içim Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi camisi imamı R. K. teyide muhtaç komplo bir haber üzerinden hedef alındı.

Haber ve paylaşımların çoğunun kaldırılması, komplo ve iftiranın göstergesi olarak yorumlandı.

"DİN GÖREVLİSİ GRUP SEKS YAPTI"

Öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın yaşadığı Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi camisi imamı R. K. ile ilgili sosyal medyada telefonunda kendisinin de olduğu cinsel içerikli videolara rastlandığı, İmamın kendisinin de içinde olduğu grup seks videolarının olduğu iddia edildi.

gxrcrfawsaea9au-1.jpeg

ÖNCE> SONRA

gxsgo1nwkaaf0rl.jpeg

KAYNAK MEDYARADAR’DAN ERCAN ÖZTÜRK GÖSTERİLDİ

gxuukykxwaaprw4.jpeg

Medyaradar’dan Ercan Öztürk’ün kaynak gösterildiği haber, bir çok sosyal medya paltformsunda ve haber sitelerine paylaşıldı.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

  • Polis: “Telefonunuzda pek çok porno var. videolardan birinde sizin de olduğu bir grup seks videosu var”
  • İmam: “Evli bir çiftle tanıştık, daha sonra Diyarbakır’a geldiler birlikte olduk”

gxuukyeweaal-0t.jpeg

PARDON DEYİP SIYRILMAYA ÇALIŞAN ERCAN ÖZTÜRK: "HABERİ KALDIRDIK"

Ercan Öztürk yaşananlar sonrası bir açıklama yaptı. Haberi konuştuğu köylülerin sözleri üzerinden iddia üzerine verdiklerini belirterek, “Benim haberimin içerisinde bir tan polis, soru-cevap şeklinde bir bölüm yoktu. Haber çıktıktan sonra Jandarmadan, sorular sorulmadığını, G.K’nın böyle bir ifadesinin olmadığı açıklamasını alınca haberi yayından kaldırdık.” diyerek kendini aklamaya çalıştı ve tamamen yalan olduğunu da deklare etmiş oldu.

gxthqt7xwaaidwb.jpeg

EMRULLAH ERDİNÇ: "BÖYLE BİR SORGU OLMADI, BÖYLE BİR VİDEO ÇIKMADI"

Yaşananlar üzerinde gazeteci Emrullah Erdinç, X hesabından yaptığı paylaşımda Tavşantepe Mahallesi camisi imamının böyle bir sorgulamaya tabi tutulmadığını söyledi.

Erdinç, şu paylaşımı yaptı: “Bu ifadeler doğru değil. Birincisi; soruşturmayı polis değil jandarma yürütüyor. İkincisi; Narin Güran soruşturmasını yürüten Jandarma kaynakları, ‘Hiçbir soruşturmada suç konusu değilse özel hayata ilişkin soru sorulmaz, imam ile ilgili de böyle bir sorgu olmadı. Zaten telefonundan da bu tarz bir video ya da fotoğraf çıkmadı’ dedi.”

gxrbjk-weaavzbb.jpeg

GAZETE DUVAR, ANADOLU AJANSI'NI ALET ETTİ!

Anadolu Ajansı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyarbakır Tavşantepe imamı hakkında iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığıyla ilgili abonelerine haber geçti.

AA tarafından abonelere geçilen o haberde; "Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi camisi imamı R. K. hakkında soruşturma başlattı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın yaşadığı Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi camisi imamı R. K. ile ilgili sosyal medyada ve basında yer alan iddialara ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığınca soruşturma açıldı." ifadelerine yer verildi.

dssd.jpg

İşte AA'nın abonelerine servis ettiği muhabir Ayşe Şensoy Boztepe imzalı haber

GAZETE DUVAR, AA'NIN HABERİNDE OLMAYAN METNİ SIKIŞTIRDI

Haberi okuyucularına duyuran Gazete Duvar, AA'nın haberine göre dedikten sonra Aanadolu Ajansı'nın haberinde olmayan "İddiaya göre imam R.K'nin incelenmek üzere el koyulan telefonundan kendisinin de dahil olduğu çok sayıda cinsel içerikli video ve yazışma çıktı." ifadesini habere sıkıştırdı.

Orjinal habere kendi duygu ve düşüncelerini eklemesine karşın Gazete Duvar, haberin altına da kaynak olarak (ANADOLU AJANSI) yazarak büyük bir kurnazlık ve aldatmacayla kendi duygu ve düşüncelerine güvenilir haber ajansı Anadolu Ajansı'nı alet etmeye sanki metin AA'nınmış gibi bir izlenim oluşturmaya çalıştı.

untitled-2.jpg

KARAGÖZ'DEN TEPKİ: "BİR HABER EĞER DİNİ, DİYANETİ, DİN ADAMINI YA DA HERHANGİ BİR ŞEKİLDE DİNİ OBJEYİ BARINDIRIYORSA..."

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, yaşananlara sosyal medya hesabındnan, "Memlekette bir hastalık var Bir haber eğer dini, diyaneti, din adamını ya da herhangi bir şekilde dini objeyi barındırıyorsa Önüne arkasına bakmadan her türlü iftira atılabilir Ve milyonlarca kişi bunu sorgusuz sualsiz satın alır Geçiniz" sözleriyle tepki gösterdi.

untitled-3.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILMASI İDDİALARIN DOĞRU OLDUĞU ANLAMINA GELMİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Tavşantepe Mahallesi camisi imamı R. K. için idari soruşturma başlattığı doğru ancak bu hakkındaki iddiaların doğru olduğu anlamına gelmiyor.

Daha önce gözaltına alınıp ifadesi sonrası bırakılan R. K., Narin Güran'ın ölümüyle ilgili adli soruşturmada, köyde yaşayan tüm bireyler gibi soruşturmanın içinde yer alıyor. Cinayet sonrası köydeki Aile Meclisi toplantısına kendisinin de çağrıldığı şeklinde yeni iddialar ortaya atılan R. K. ile gerektiği takdirde yeniden ifade işlemleri olabilir.

Diyanet İşleri Başkanlığı kurumla ilgili neredeyse her gün fondaş medya ve malum kesimler tarafından sosyal medyada yer alan iddialarla ilgili, doğru ve yanlışlığına bakmaksızın, araştırma başlatıyor ve çoğu yalan ve iftiralardan oluşan iddialara kurumsal hesaparından cevap veriyor.

  • M. Mustafa Özdemir

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.