TEDx, Konya'daki üniversitede hayat buldu

TEDx, Konya'daki üniversitede hayat buldu
 Editör
TEDx Konuşmaları etkinliği, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ev sahipliğinde, 'Yeniden Düşünmek' temasıyla gerçekleştirildi.

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen “TEDx Necmettin Erbakan Üniversitesi” etkinliğine NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, Prof. Dr. Mehmet Birekul ve Prof. Dr. Hidayet Oğuz, NEÜ Genel Sekreteri Dr. Rahim Çimen, dekanlar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin selamlama ve açılış konuşmasını gerçekleştiren NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, “Alanında uzman ve saygın kişilerin kendi hayat tecrübelerini ve bilgilerini arıtarak, damıtarak bir özüt haline getirerek çok geniş kitlelere sunabilme olanağı veren TEDx Konuşmaları etkinliğine bugün ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. TEDx Konuşmaları, bir yönüyle ilham konuşmaları olarak karşımıza çıkıyor. Çıkacağımız ilham yolculuğunu sabırsızlıkla bekliyoruz. Belki birazdan bir kokunun bizleri çocukluktaki anılara nasıl götürebileceğini deneyimleyeceğiz. Belki kendimizi yeniden keşfedeceğiz, gücün sınırlarını yeniden tarif edeceğiz. O arada belki bir halk müziği ezgisi ile geleneklerimizi yeniden değerlendirebilme, düşünebilme fırsatı elde edeceğiz. Belki geçmişteki düşüncelerimiz ve kazanımlarımız ile bugünün bilgileri ışığında, geleceğe dair birtakım fikirleri nasıl gerçekleştirebileceğimizin ipuçlarını da görmüş olacağız. Bugün bizleri zengin bir program bekliyor” dedi.

HAYATA BAKIŞIMIZ DEĞİŞECEK

“Bugün TEDx programının sonunda inanıyorum ki hayata bakışımız değişecek.” diyerek konuşmasına başlayan NEÜ Kariyer Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ebru Özer Topaloğlu ise, “Etkinlik sonunda belki de kendimizi sorgulayacağız. Ülkemize, milletimize ve kendimize fayda üretebilmek için çok daha fazla çalışacağız. Çünkü bu ülke siz gençlere emanet. Sizler geleceğimizin mimarlarısınız. Necmettin Erbakan Üniversitesinin öğrencisi olarak, lisans hayatınıza başlayıp, lisansüstü ve sonrası dönemde kendinize yatırım yapmanızı ve gelişmeye devam etmenizi sizlerden rica ediyorum” diye konuştu.

“KOKU DUYUMUZ İLE ANILARIMIZDA YOLCULUK”

TEDx Necmettin Erbakan Üniversitesi etkinliğinin ilk konuşmacısı Kulak Burun Boğaz Uzmanı ve Koku Bilimleri Araştırmacısı Prof. Dr. Aytuğ Altundağ, “Koku Duyumuz ile Anılarımızda Yolculuk” konulu sunumunda kokunun hafıza ile olan ilişkisini anlattı. Prof. Dr. Altundağ, koku duyusunun, kimyasal evreni tanımamızı sağlayan en önemli araç ve zamanda yolculuk yapmak için en önemli dayanak olduğunu ifade etti.

“MUTLU OLMA SANATI”

Programın ikinci konuşmacısı Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güllü ise, “Mutlu Olma Sanatı” başlıklı sunumunda mutluluğun formüllerinden bahsetti. Prof. Dr. Güllü, mutlu olabilmek için bakış açısının çok önemli olduğunu; iyimser olmanın, başkalarının mutluluğundan da mutluluk duyabilmeyi öğrenmenin gerektiğini, karşılaştırma yapmanın ve kötü düşüncelerle yaşamanın mutluluğun önündeki en büyük engeller olduğunu belirtti.

yeniden-dusunmek-temasiyla-tedx-necmettin-erbakan-universitesinde-hayat-buldu-2.jpg

“KEŞFEDİLMEYİ BEKLEME, KENDİNİ KEŞFET!”

Etkinliğin üçüncü konuşmacısı Eğitimci Rahim Aladağ, “Keşfedilmeyi Bekleme, Kendini Keşfet!” konulu sunumunda, keşfedilmeyi ve değişimi insanın ilk başta kendisinde başlatması gerektiğini aktardı. Aladağ, gerçek potansiyelin, dışarıdan değil, içeriden gelen bir farkındalıkla ortaya çıktığının altını çizdi.

“GELENEĞİ YENİDEN DÜŞÜNMENİN ALEGORİSİ: HALK MÜZİĞİ”

Etkinliğin dördüncü konuşmacısı NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Attila Özdek de, “Geleneği Yeniden Düşünmenin Alegorisi: Halk Müziği” konulu sunumunda, geleneği daha iyi anlamak için yanlış eden tekrarları bulup düzeltmek gerektiğini ifade etti. Sunumunda halk müziğinden eserlere de yer veren Prof. Dr. Özdek, geleneğin, geleceğin taslağı, geleceğin ise geleneğin iz düşümü olduğunu aktardı.

“GÜCÜN SINIR TANIMAZ”

TEDx Necmettin Erbakan Üniversitesi etkinliğinin beşinci konuşmacısı Türkiye Paralimpik oyunlar tarihinin kadınlar kategorisinde ilk altın madalyasını kazanan Paraokçuluk Dünya Şampiyonu Gizem Girişmen ise, “Gücün Sınır Tanımaz” konulu sunumunda kendi hayat hikayesini anlatarak katılımcılara birçok konuda ilham verdi. Girişmen, konuşmasını “Gerçekten isteyen yolunu, istemeyen de bahanesini bulur” sözleriyle bitirerek gücün sınır tanımayacağını sadece istemek gerektiğini ifade etti.

“DÜŞÜN! DÜŞ! DÖNÜŞ!”

Genç Girişimci ve Mimar Osman Çaputçu ise etkinliğin altıncı konuşmacısı olarak “Düşün! Düş! Dönüş!” konulu sunum gerçekleştirdi. Çaputçu, dönüşmenin sadece değişmek olmadığını, hayatta yaşanılan sıkıntılardan ders çıkarılarak ve her düşüşte yeniden kalkarak dönüşümün tam anlamıyla sağlanabileceğini anlattı. Hayatın bir prova alanı olduğunu da sözlerine ekleyen Çaputçu, sürekli denemekten vazgeçilmemesi konusunda katılımcılara tavsiyeler verdi.

“YENİYİ GÖREMEZSEN, GELECEĞİ NASIL YAKALAYACAKSIN?”

Programın son konuşmacısı İş İnsanı ve Yönetim Danışmanı Nail Şencan da, “Yeniyi Göremezsen, Geleceği Nasıl Yakalayacaksın?” konulu sunumunda, iş dünyasına giriş sürecini ve bu süreçte karşılaştığı zorlukları aktardı. Şencan, kariyer yolculuğundaki tecrübelerini aktararak, mesleki kariyerlerinin ilk basamaklarında olan öğrencilere önemli bilgiler verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.