Toplum vicdanı idam istiyor: Çocuk katilleri cezaevlerinde beslenmesin!

Toplum vicdanı idam istiyor: Çocuk katilleri cezaevlerinde beslenmesin!
 S. Yazı İşleri Müdürü
Diyarbakır'da dere yatağında çuval içinde cesedi bulunan Narin Güran olayı, idam taleplerini yeniden gündeme getierdi.

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında cenazesi çuval içerisinde bulunan Narin Güran olayı idam taleplerini bir kez daha gündeme getirdi. Narin daha önce de benzer şekide vahşete giden çocuk kurbanlar arasına katıldı.

aa-20240909-35600305-35600298-diyarbakirda-olu-bulunan-narin-guran-son-yolculuguna-ugurlandi.jpg

"BİR DE HAPİSHANEDE BESLENİLMESİN!"

Toplumun geniş kesimlerinden idam talepleri geirken vatandaşlar, kaç yıl kyatarsa yatsın nihayetinde hapisten salınacak çocuk katillerinin yemek su sağlık hizmeti vererek hapishanlerde beslenilmesini istemiyor.

ZAFER ŞAHİN: "TOPLUM VİCDANI İDAM İSTİYOR"

Hukukun; katillerin, sapıkların, psikopatların, itin, uğursuzun hakkını koruduğunu ama çocukların ve masum hakkını koruyamadığını ifade eden Gazeteci Zafer Şahin CNN Türk'te katılığı programda "Toplum vicdanı çocuğa, kadına karşı işlenen hunharca cinayetler için idam istiyor" dedi.

DESTİCİ: "ADALET İŞLEYECEK, İDAM GELECEK, İBRETİ ALEM İÇİN SALLANDIRACAKSIN!"

Adaletin "İdam"la işlemesi gerektiğini ifade eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "İlk günden beri yüreğimiz kan ağlıyor, ciğerlerimiz parçalanıyor. Ona bu ölümü, bu acıyı, bu kötülüğü yapanı işte adalet işleyecek, idam gelecek, ibreti alem için sallandıracaksın ve bir daha hiç kimse aklından küçük çocuklarımızın canına, ırzına tasallut etmeyi dahi geçiremeyecek. Ben yavrumuzu rahmetle anıyorum. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEMDE: "İDAMDAN BAŞKA YOLU YOK!"

5 Mart 2009 tarihinde şüpheli helikopter kazasında Kahramanmaraş'ta şehit edilen Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, "Biz neye mal olursa olsun bu idamı getireceğiz. Çocukların ırzına geçip, onu boğup kör kuyuya atanı idam ederiz. Başka yolu yok" sözleri de yeniden gündem oldu.

YRP GENEL BAŞKANI ERBAKAN: "İDAM CEZASININ GERİ GETİRİLMESİ SAĞLANMALIDIR!"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölü bulunmasına ilişkin, "Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Bu bir değil, iki değil, üç değil. İdam cezasının yeniden gündeme getirilmesi konuşulup tartışılmalıdır" dedi. Erbakan, "Millet olarak başımız sağ olsun. Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Bu gibi olayların tekrardan gündeme gelmemesi en büyük dileğimiz. Bunun için de atılması gereken ne adım varsa atılması gerekiyor. Bu bir değil, iki değil, üç değil. Neredeyse her ay ya da birkaç ayda bir böyle bir olayla karşılaşıyoruz ve millet olarak yüreğimiz yanıyor. Burada idam cezasının yeniden gündeme getirilmesi konuşulup, tartışılmalıdır. Gerekirse Meclisteki partilerin de desteği ile bu gibi olaylar için idam cezasının geri getirilmesi sağlanmalıdır. Biz bu konuyu daha önce de ifade etmiştik ve caydırıcılık bakımından bundan başka çare olmayacak gibi görünüyor" dedi.

CÜBBELİ AHMET HOCA: "KISAS HÜKMÜ UYGULANMADIKÇA BİTMEZ!"

Kamuoyunca Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de Narin'in katillerinin hapishanede yıllarca iyip içip yatacaklarına dikkat çekerek, Kur'an'daki "kısas" ayetini hatırlattı ve katillerin kısas edilmesi hükmünü işletmedikçe bu toplumda bundan sonra kimsenin güvende olmayacağını söyledi.

Ünlü, "Allâh-u Teâlâ’nın Kur‘ân’ı Kerîm’de geçen: “Ey hâlis akıl sahipleri! Kısasta sizin için büyük bir hayat vardır” kavl-i şerîfini tekrar ediyorum. Şimdi bu işe tevessül eden katil ya da katillerin yıllarca hapishanelerde yiyip içip yatacaklarını ve çıkınca daha ne ifsatlar yapacaklarını mülâhaza edersek, katillerin kısas edilmesi hükmünü işletmedikçe bu toplumda bundan sonra kimsenin güvende olmayacağını ve hayat hakkından birçok insanın mahrum olacağını daha ne zaman anlayacağız?" dedi.

  • M. Mustafa Özdemir

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.