Ukrayna bağımsızlığını kutladı, Konya'dan sadece bir kişi davet edildi

Ukrayna bağımsızlığını kutladı, Konya'dan sadece bir kişi davet edildi
KONİAD Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Balta davet üzerine Ukrayna'nın bağımsızlık gününe katıldı.

Ukrayna 33. bağımsızlık yıl dönümünü kutluyor. Bu kapsamda KONİAD Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Balta davet üzerine etkinliğe iştirak etti.

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Vasily Bodnar'ın daveti üzerine, KONİAD Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Balta Ukrayna'nın 33. bağımsızlık yıl dönümü etkinliğine katıldı.

BAKAN IŞIKHAN ONUR KONUĞU

Etkinliğin onur konuğu ise Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu.

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada, "Türkiye, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumaya devam ediyor. Ukrayna ile stratejik ortaklığımız ve dostluğumuz giderek güçleniyor. " dedi,

BALTA: SİVİLLER ASLA ZARAR GÖRMEMELİ

KONİAD Genel Başkanı Mustafa BALTA ise ,Ukraynalı ve Filistinli çocukların öldürülmesini kınadığını, bunun hiçbir vicdana sığmadığını ifade etti. Balta, din, dil, ırk ayırt etmeksizin masum çocukların ve sivillerin asla zarar görmemeleri gerektiğini söyleyerek akan kanın durması için dünyaya seslendi.

Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov ile Türkiye'de bulunan yabancı misyon temsilcileri, askeri ataşeler katıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.