Uluslararası siber casusluk ağı operasyonunda 9 tutuklama daha

Uluslararası siber casusluk ağı operasyonunda 9 tutuklama daha
MİT, Jandarma ve USOM'un ortak operasyonuyla gözaltına alınan siber casusluk şebekesine yönelik yürütülen soruşturmada tutuklu sayısı 20'ye çıktı.

Kişisel verileri ele geçiren siber casusluk şebekesine yönelik Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) koordinesinde gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan 9 kişi daha tutuklandı.

"SİBER CASUSLUK ŞEBEKESİNE ORTAK OPERASYON"

AA'dan alınan habere göre: Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, MİT'in koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezince (USOM) siber casusluk şebekesine yönelik ortak bir operasyon düzenlendi.

Bu operasyonda gözaltına alınan 9 kişi, siber casusluk suçlamasıyla tutuklanırken, toplam tutuklu sayısı 20'ye ulaştı.

BİLGİLER TERÖR ÖRGÜTLERİNE DE SATILDI

Şüphelilerin, elde ettikleri kişisel bilgileri sosyal medya platformları üzerinden terör örgütleri de dahil olmak üzere çeşitli alıcılara sattığı belirlendi. Bu verilerin, organize suç çeteleri tarafından özellikle gençler ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara şantaj yapmak amacıyla kullanıldığı tespit edildi.

Operasyon kapsamında, bu verilerin satışının gerçekleştirildiği 18 internet sitesi de erişime kapatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.