Vergi daireleri bu tarihte kapanıyor! Peki, şimdi ne olacak?

Vergi daireleri bu tarihte kapanıyor! Peki, şimdi ne olacak?
 Editör
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamuda tasarruf düzenlemeleri kapsamında teşkilat yapılanmasında değişikliğe gitti. Mevcut mevcut vergi dairesi başkanlıkları kapatılacak, Vergi dairelerinin tamamı Defterdarlıklara bağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığının taşra teşkilatı defterdarlıklar ile Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) taşra teşkilatı vergi dairesi başkanlıkları tek çatı altında toplandı.

aa.png

Kararnameyle 29 ilde bulunan vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülürken bulundukları ilin ismini aldı. Vergi dairesi başkanları, defterdar unvanına sahip oldu. Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde defterdarlık kuruldu. Böylece GİB ülke genelinde tek tip örgüt yapısını gerçekleştirdi.

Yeni düzenleme 1 Eylül 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

c.png

Değişiklikler Sonucu Neler Olacak?

Vergi işlemlerinizi defterdarlıklardan yapabileceksiniz.

Gerekli işlemler için hangi defterdarlığa başvurmanız gerektiği konusunda GİB'in internet sitesinden ve çağrı merkezlerinden bilgi alma hakkınız olacak.

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı'na kayıtlı bir mükellefseniz, mükellefiyetinizin hangi defterdarlığa devredileceği konusunda GİB tarafından bilgilendirileceksiniz.

KARARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.