Yer Fıstığı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Enes Başpınar, işlemesi ve pazarlamasının yüzde 90'ına yakınının yapıldığı Osmaniye'de yer fıstığı fabrikalarının yılın 12 ayı çalıştığını, bu sektörün önemli bir istihdam kaynağı olduğunu söyledi.
Yer fıstığı fabrikalarında çoğunlukla kadınların çalıştığını belirten Başpınar, "Yer fıstığı işçiliği dikkat ve sabır gerektirdiği için genellikle kadın işçileri tercih ediyoruz. Kırma ve kabuklarından ayrılıp tasnif işlerini makineler yapsa da elde edilen içlerin gözlenmesi, bozuk veya hasarlı olanların ayıklanması için özen gerekiyor. Bu işlem tek tek elle yapılıyor. Bu nedenle çok sayıda işçiye, özellikle kadın işçiye ihtiyaç duyuyoruz" dedi.