Rasim Atalay

Rasim Atalay

Yürekli Konyaspor ve TSYD’de güçlü temsil

Yürekli Konyaspor ve TSYD’de güçlü temsil

Bugün gündemimiz sadece spor olsun…

Hem Konyaspor hem de Türkiye’nin spor gazeteciliğindeki en güçlü sivil toplum örgütü olan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)…

Bu aralar işimiz vesilesiyle şehirden epeyce uzak kaldık. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok şehri ziyaret etme fırsatı bulduk. Bu ziyaretler bize Konya’yı dışarıdan görme, Konya’da yaşamayan ve Konyalı olmayanların Konya algısını sezme fırsatı da sunmuş oldu. Bu boyutu yani Konya’da olmayan ve Konyalı olmayanların Konya’ya bakış açısının nasıl olduğu aslında başlı başına bir yazı konusu…

Ama dedim ya, bugün gündemimiz sadece Konyaspor ve TSYD olsun…

Konya’da da Türkiye spor camiasında haftanın gündem konusu Konyaspor’du. Pazartesi akşamı evinde Fenerbahçe’yi ağırlayan Konyaspor, bambaşka bir Konyaspor’du.

Hani taraftarın bir tezahüratı var ya, “Gelmese ne fark eder büyük zaferler. Sen formanı terlet yeter. Yüreğini koy ortaya. Sırılsıklam olsun forma” diye…

Sezonun başından bu yana takip ettiğim Konyaspor’u ilk defa bu kadar derli toplu, bu kadar güzel takım savunması yapar bir halde gördüm. Ne yaptığını bilen, gerektiğinde topu tutabilen, güçlü rakibine karşı boyun eğmeyen bir Konyaspor vardı.

Her ne kadar savunmadaki becerisini hücum bölgesinde gösteremese de en azından ruhu vardı Konyaspor’un. Esir bir Konyaspor değil, direnen, mücadele eden, karşısındaki rakip kim olursa olsun kaderini tayin edecek bir mücadeleyi ortaya koyması gerektiğini bilen ve bunun gereklerini yerine getiren bir Konyaspor izledik.

Açık söylemek gerekirse son birkaç haftadır ligin heyecanı zirvede değil, alt sıralarda yaşanıyor.

İlginç bir şekilde düşme hattında ve düşme hattının hemen yakınında olan takımlar elde ettikleri skorlarla, aldıkları yahut alamadıkları puanlarla adeta birbirilerine Süper Lig’i ikram ediyorlar. ‘Burada biz varken size düşmez, biz düşelim siz kalın’ misali bir durum…

Artık ligdeki son düzlükteyiz diyebiliriz. Önümüzde sadece 3 hafta ve toplamda 9 puanlık bir periyod var. 37 puanla düşme hattının sadece bir tık üstünde yer alan Konyaspor evinde Samsunspor’u ağırladıktan sonra Kayserispor’a misafir olacak. Son maç ise şampiyonluğun en güçlü adayı olan Galatasaray ile yine Konya’nın ev sahipliğinde oynanacak. Sezon boyunca topladığı 16 puanla ligin altına demir atan İstanbulspor haricindeki düşme hattında olan bütün takımların matematiksel olarak halen şansı var. O nedenle bu 3 haftalık periyot kıran kırana geçecek gibi görünüyor.

Bizim için ise 12 Mayıs Pazar günü oynayacağımız Samsunspor maçı belki de sezonun en önemli maçı olacak. Fenerbahçe’den aldığımız bir puandan bile kıymetli, Galatasaray’la yapacağımız son maçtan bile değerli bir maç.

Samsunspor’dan 3 puanı koparırsak korkulu rüyalar görmeye devam etsek de en azından kabustan kurtulmuş olacağız. Bunun için de yine taraftarımıza büyük görev düşüyor. Fenerbahçe maçında 12’nci adam olarak desteğini esirgemeyen Konyaspor taraftarı Pazar günü de kendisine yakışanı yapacaktır.

TSYD GENEL MERKEZİ’NDE İKİ KONYALI

Geçtiğimiz gün TSYD Genel Merkezi’nde genel kurul heyecanı vardı. Biz de Konya’dan gazeteci büyüklerim ve meslektaşlarımla birlikte bu heyecanı yaşadık. Gazeteciliğin spor branşında Türkiye’nin en güçlü sivil toplum örgütü olan Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin seçimli genel kurulunda iki isim yarıştı. Mevcut Başkan Oğuz Tongsir güven tazelemiş oldu. Tabi onunla birlikte TSYD Genel Merkezi’ne Konya’dan iki isim daha adını yazdırdı. Bir önceki dönemde de TSYD Genel Başkan Yardımcısı olan ve Konya spor camiasının güçlü kalemlerinden Recep Çınar ağabey yeni dönemde de TSYD Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etti.

Diğer yandan gazetecilik mesleğinde babadan el almış olan Mehmet Yenikaynak ağabey yedekler arasında yer almış olsa da bu önemli derneğin genel merkez idaresindeki listede yer bulmayı başardı. TSYD’deki yeni dönemin tüm spor gazetecileri için hayırlı olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR