2 hafta önce eğitim almış: Öğrencisini böyle kurtardı (TIKLA&İZLE)

2 hafta önce eğitim almış: Öğrencisini böyle kurtardı (TIKLA&İZLE)
Isparta'da boğazına şeker kaçan öğrenciyi öğretmeni Heimlich manevrası ile kurtarıldı.

Isparta Hafız İbrahim Demiralay İlkokulunda 2 hafta önce ilk yardım eğitimi olan öğretmen Özlem Kara, boğazına şeker kaçan çocuğu kurtardı.

İHA'dan alınan habere göre; Isparta'da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtarıldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Hafız İbrahim Demiralay İlkokulunda meydana geldi. Okulun koridorunda nöbet tutan öğretmen Özlem Kara, bir öğrencisinin aniden nefes alamadığını ve nefes borusuna şeker kaçtığını fark etti. Heimlich manevrası uygulayan Kara, öğrencisini kurtardı. O anlar okulun koridorunda bulunan güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde öğretmenin nöbet tuttuğu esnada bir öğrencinin nefes alamadığını fark ettiği ve Heimlich manevrası uygulayarak kurtardığı anlar yer aldı.

aw184921-02.jpg

Öğretmen Özlem Kara'nın 2 hafta önce Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlemiş olduğu öğretmenler için ilkyardım kursuna katıldığı ve almış olduğu eğitim sayesinde öğrencinin hayatını kurtardığı öğrenildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.