ANKA Konyalı sanat severlerle bulaşacak

ANKA Konyalı sanat severlerle bulaşacak
ANKA Yaşam ve Sanat Merkezi, Konya’da sanatseverlerle buluşmak için gün sayıyor.

ANKA Yaşam ve Sanat Merkezi, Konya’da açılmak için gün saymaya başladı. Yaşam ve Meditasyon Koçu Melek Erdoğan Selçuk ve İç Mimar Zeynep Aysel Küçükbezirci’nin yönetiminde açılan merkez Konya’da insanların hayatlarına dokunacak. Selçuk ve Küçükbezirci Pusula Gazetesi’ne özel yaptıkları açıklamalarda, “Bizler merkezimizde güzel ve ferah enerjili bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Buraya gelen kişilerin hem ruhlarını dinlendirecekleri hem de sanat ile içli dışlı olacakları ortam yaratmaya çalışıyoruz” ifadelerini dile getirdiler.

dsc-0350.jpg

‘ANKA İLE KADINLARIN

HAYATLARINA DOKUNACAĞIZ’

ANKA Yaşam ve Sanat Merkezi ile kadınların hayatlarına dokunmak istediklerini ifade eden Yaşam ve Meditasyon Koçu Melek Erdoğan Selçuk, “Çocukluk arkadaşım Zeynep ile birlikte bir akşam çay sohbeti yaparken kadınlar için neler yapabiliriz diye düşündük. Asıl hedefimiz kadınların hayatına dokunma isteğimizle başladı. Bizler merkezimizde güzel ve ferah enerjili bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Buraya gelen kişilerin hem ruhlarını dinlendirecekleri hem de sanat ile içli dışlı olacakları ortam yaratmaya çalışıyoruz. Burayı bir nefes alanı olarak adlandırıyoruz. İnsanların artık rahat bir nefes almaya ihtiyacı var. Fakat günümüz yaşantısında bu pek mümkün olamıyor. Bizde burada üretimin ve ruh sakinliğini bir arada yaratacağımız bir alan yaratarak insanların elinden tutmak istedik. Merkezimizde iç mimarinin dokunuşları ile ruhumuza yansıtmalarını bir arada göreceğiz” şeklinde konuştu.

dsc-0305.jpg

‘BEN DEĞİŞTİM DÜNYAM DEĞİŞTİ’

Anka kuşundan esinlenerek merkezlerinin bir yeniden doğuşu temsil ettiklerinin altını çizen Melek Erdoğan Selçuk, “Merkezimizde bir yaş aralığı olmayacaktır. 7’den 70’e herkese kapımız açık. Başta da belirtiğimiz gibi aslında temel amacımız kadınların hayatına dokunmak. Fakat bir erkek eşi ile workshoplarımıza katılmak isterse bundan da memnun oluruz. Burada ayrıca küçük çocuklarımız içinde atölyelerimizi gerçekleştireceğiz. Anneler küçük yaş grubu çocukları olduğu zaman bu tarz atölyelere pek katılamıyor. Biz istiyoruz ki burada anneler çocuklarını da yanında getirerek atölyelere katılabilsin. Anneler workshoplarda ve eğitimlerde çocuklarının da güvende olduğunu bilerek vaktini burada geçirebilecek. Merkezimize gelecek kişilerin komşuya gelir gibi gelmelerini sağlayacağız. Bizim gelecekteki hedefimiz ise burada yapılan el yapımı ürünlerimizin satışını sağlamak istiyoruz. Burası küçük bir merkez fakat ileride daha büyük bir merkez açmak istiyoruz. Çok sevdiğim bir söz vardık ve sıklıkla kullanırım, ‘Ben değiştim dünyam değişti’ şeklinde. Bu söz ile pek çok insanın hayatına dokunacağımıza inanıyorum. İsmimiz olan Anka’dan da anlaşıldığı gibi burada yeniden doğuşu gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

dsc-0308.jpg

‘ANKA’DA BİRBİRİNDEN FARKLI

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ OLACAK’

ANKA Yaşam ve Sanat Merkezi’nde birbirinden farklı eğitimlere yer vereceklerini ifade eden İç Mimar Zeynep Aysel Küçükbezirci, “Merkezimizde yogadan muma, kilden kupa yapımına ve sanatın zanaatla bir araya gelebileceği pek çok ürünün buluştuğu bir alan olacak. Ben bir iç mimar olarak burada gelen kişilere iç mimariye yönelik çalışmalarında fayda sağlayacağım. Melek Hanım ise Yaşam ve Meditasyon Koçu olmasından kaynaklı bu alanlarda elinden geleni yapacak. Bizler eğitmen konusunda çok şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü çevremizde insanların ruhuna ve hayatlarına dokunmak için elinden geleni yapacak pek çok eğitmen dostumuz var. ANKA Yaşam ve Sanat Merkezi’nde birbirinden farklı workshoplara yer vereceğiz. Kendimizi şu kursları yapacağız diye kısıtlamıyoruz. Bunun sebebi ise bizler arz-talep ilişkisine önem veriyoruz. Kursiyerlerimiz istedikleri workshopları dile getirdikleri takdirde ona yönelik eğitmenlerimizi bulup workshoplarımızı gerçekleştirebiliriz. Bizi diğer merkezlerden ayıran en güzel özelliğimiz ise buraya gelen kişilerden kayıt için bir ücret talep etmiyor oluşumuzdur. Eğitim vermek isteyen kişiler de bizimle iletişime geçebilirler. Böylelikle hem eğitim alan kişilerin hayatlarına dokunmuş olup hem de eğitim vermek isteyenlere böylelikle bir kapı aralamış olacağız” dedi. •Tülay Gizem Başar

dsc-0333.jpg

dsc-0321.jpg

dsc-0342.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.