Apple, iPhone kullanıcılarına hayati uyarı yaptı

Apple, iPhone kullanıcılarına hayati uyarı yaptı
Apple, geçen hafta bir milyardan fazla cihazı hedef alan bir siber saldırının ardından tüm iPhone kullanıcılarına kendilerini korumaları için yeni bir kılavuz yayınladı.

Şirket, kullanıcıları bilgisayar korsanlarının oturum açma kimlik bilgileri, güvenlik kodları ve finansal bilgiler gibi kişisel ayrıntıları elde etmek için şirket temsilcisi gibi davrandıkları konusunda uyardı.

Şirket ayrıca, meşru bir telefon numarası gibi görünen ancak aslında bilgileri çalmaya çalışan kişilerden gelen sahte çağrılara karşı dikkatli olunması gerektiğini de belirtti: "Güveninizi kazanmak için bir ilişki kurmaya çalışabilirler ve ev adresiniz, iş yeriniz ve hatta sosyal güvenlik numaranız gibi kişisel bilgilerden bahsedebilirler. Bu dolandırıcı muhtemelen hesapta bir sorun olduğunu ve birisinin Apple Pay'i kullanarak yetkisiz ödemeler yaptığını iddia edecek ve durumu acilmiş gibi göstererek kullanıcının durumu derhal çözmesi konusunda baskı hissetmesini sağlayacaktır."

"SİZİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Apple, dolandırıcıların iPhone kullanıcılarından iki faktörlü kimlik doğrulama veya çalınan cihaz koruması gibi özellikleri devre dışı bırakmalarını da isteyebileceğini belirtti: "Bunun bir saldırıyı durdurmak veya hesabınızın kontrolünü yeniden ele geçirmenize yardımcı olmak için gerekli olduğunu iddia edecekler. Ancak, kendi saldırılarını gerçekleştirebilmek için güvenliğinizi düşürmeniz için sizi kandırmaya çalışıyorlar."

Şirket, kişisel bilgilerinizin açıklanması konusunda kandırılmayı önlemek için sahte e-postaları ve mesajları tanımlamanın yolları olduğunu söyledi.

Apple'ın uyarısı, dolandırıcıların iPhone kullanıcılarına iCloud ile ilgili bağlantıyı içeren sahte mesajlar gönderilmesinden yalnızca bir hafta sonra geldi.

Kaliforniya merkezli Symantec güvenlik firması, saldırıyı bu ay keşfetti ve bağlantıların, kullanıcıları Apple Kimlik bilgilerini vermeye teşvik eden sahte web sitelerine yönlendirdiği konusunda uyardı. Şirket, 2 Temmuz'da bir uyarı yayımladı ve ortalıkta dolaşan kötü amaçlı bir SMS olduğunu belirtti.

Symantec, bilgisayar korsanlarının sahte web sitesinin yasal görünmesini sağlamak için bir CAPTCHA eklediğini ve bu tamamlandığında kullanıcıları eski bir iCloud oturum açma şablonuna yönlendirildiğini bildirdi.

Apple, destek temsilcilerinin kullanıcıları asla oturum açmaları için bir web sitesi bağlantısına göndermeyeceğini veya onlardan cihazın şifresini veya iki faktörlü kimlik doğrulama kodunu sağlamalarını istemeyeceğini açıkladı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.