Şehrin stresinden kaçanlar buraya geliyor: İşte kerpiç evleriyle Konya'nın sanatçı köyü

Şehrin stresinden kaçanlar buraya geliyor: İşte kerpiç evleriyle Konya'nın sanatçı köyü
 S. Yazı İşleri Müdürü
Konya'da kurulan ve Türkiye'de alanında bir ilk olan köyün hanesinde bugün onlarca sanatçı yaşıyor.

Şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak amacıyla Konya'nın Hüyük ilçesine kurulan, birçok sanatçının evinin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü'ne ilgi artıyor.

Sonsuz Şükran Köyü Hüyük İlçesi’nin Çavuş Mahallesi’nde 2009 yılı sonlarında uygulamaya konulmuş eşsiz bir kültür-sanat projesidir. Sanata, edebiyata, resme veya heykele bir parça ilgi duyanlar Sonsuz Şükran Köyü’nün adını bir vesile duymuşlar. Türkiye’de alanında bir ilk olan Sonsuz Şükran Köyü, Beyoğlu’nda Fransız Sokağı’nı tasarlayan Beyşehirli yazar, yapımcı ve yönetmen Mehmet Taşdiken’in öncülüğünde, dönemin Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’in katkılarıyla Aktepe ve Koru tepelerinin yamacında Sonsuz Şükran Derneği tarafından kurulmuş. Şükran Köyü’nde içerisinde iki küçük gölcüğün bulunduğu Beyşehir Gölü manzaralı alanda, Anadolu Selçuklu sivil mimarisinde kerpiç malzemelerden oluşan 80 sanatçı evi, 26 odalı konuk evi, 4 adet atölye, 1 müze ve 1 kültür merkezi planlanmış. Tamamen kerpiçten yapılan köy, bugün 30 hanesinde sanatçıların yaşadığı kendine has organik bir sisteme sahip bulunmakta.

bka0704.jpg

aw083001-03.jpg

aw083001-01.jpg

bka0712.jpg

1-bka0698.jpg

EVLER KERPİÇ VE AHŞAP MALZEMELERDEN YAPILMIŞ

Gönüllülük esasına bağlı olarak sanatçıların işbirliğiyle hayata geçirilmiş bir kültür-sanat köyü olan Sonsuz Şükran’da inşa edilen evler, geleneksel Konya evleri örnek alınarak kerpiç ve ahşap malzemelerden yapılmış. Şükran Köyü’nde her yıl Anadolu’da Şükran Buluşmaları adında yapılan kültürel ve sanatsal etkinliklerinde çeşitli söyleşiler, film gösterimleri ve sergiler yapılmakta, yazarlık, sinema, resim, heykel, fotoğraf atölyeleri açılmakta, paneller, müzik konserleri ve zanaatlar ile tanıtımlar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Konya Selçuk Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Çekül Vakfı, Konya Mimarlar Odası Şubesi ve çeşitli belediyelerle işbirliği halinde sempozyum, yarışma ve konferanslar düzenlenmekte.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum