Araç termometreleri 48 dereceyi gösterdi, Antalya denize döküldü

Araç termometreleri 48 dereceyi gösterdi, Antalya denize döküldü
Antalya'da 36 derece ölçülen sıcaklık ile yüzde 50 oranındaki nemden bunalan çoğu vatandaş, 30 derece olan denize girerek serinlemeye çalıştı.

Antalya'da 36 derece ölçülen sıcaklık ile yüzde 50 oranındaki nemden bunalan çoğu vatandaş, 30 derece olan denize girerek serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise deniz suyunun da çok sıcak olduğunu söyleyerek havanın sıcaklığından yakındı.

4. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre kent merkezinde en yüksek sıcaklık 36 derece, nem oranı ise yüzde 50 olarak kaydedilirken, araba termometreleri 48 dereceyi gösterdi. Rüzgarın saatte 19 kilometre hızla kuzey yönünden estiği şehirde, hissedilen sıcaklık 41 dereceye yükseldi. Sıcak ve nemden bunalanlar, 30 derece sıcaklığındaki deniz suyuna girerek serinlemeye çalıştı. Bunaltıcı sıcakta serinlemek isteyenler Konyaaltı Sahili'nde yoğunluk oluştururken, sıcaktan bunalanlar denize girip, plaj şemsiyesinin gölgesinde vakit geçirdi. Bazıları tehlikeli olmasına rağmen sahile yakın kayalıklardan atlayarak denizde yüzdü.

Ankara'dan Antalya'ya tatil için gelen ve tatilini sahilde değerlendiren Ömer Tunçer, nem oranı nedeniyle sıcaklığın çok yoğun hissedildiğini ifade etti. Tunçer, "Şemsiyemiz olmasa kavrulacağız. Antalya çok sıcak, kıyıya yakın yüzersek serin oluyor ama ileri taraflar çok sıcak" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Şeyma Yılmaz ise deniz sıcaklığının yüksek olmasının serinleme ihtimalinin önüne geçtiğini söyleyerek, sahil bölgesindeki duşların daha ferahlatıcı olduğunu dile getirdi.

Kentte sıcak ve nemli havanın çarşamba gününe kadar sürmesi, çarşamba gününden sonra 3 ila 6 derece azalması bekleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.