Beyaz diş kâbusunuz olmasın! Uzman isim uyardı

Beyaz diş kâbusunuz olmasın! Uzman isim uyardı
İnternet ortamında satılan diş kitlerinin diş sağlığı üzerinde olumsuz etkilerde bulunabileceği uyarısını yapan Diş Hekimi Ali Ayrancı, Pusula Gaztesi’ne özel konuştu.

Özel Medova Hastanesi Diş Hekimi Ali Ayrancı, dişlerinin doğal renginden memnun olmayanların daha estetik dişlere sahip olabilmek için internet üzerinden kitler aldığını, profesyonel beyazlatma için diş hekimine gitmek yerine ucuz olması sebebiyle internet ortamından alınan diş beyazlatma ürünlerinin diş ve diş eti dokusuna olumsuz etkilerinin olduğunu açıkladı.

dis-beyazlatma.jpg

‘ESTETİK KAYGI ÖN PLANDA’

Son dönemlerde internette beyazlatma kitleirnin sıklıkla satışa sunulduğunu ancak bunların güvenirliğiyle ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu dile getiren Ayranca, şöyle konuştu:

“Estetik kaygıların daha çok ön planda olduğu bu dönemlerde, haliyle bu tip ürünlere de talep olabiliyor. Ancak bilinmesi gereken önemli bir durum var ki, o da diş ile ilgili tedavilerin, profesyonel klinik ortamında yapılması gerekliliğidir. Daha uygun fiyatlı, erişilebilir, hastanın evde uyguladığı ve dişleri beyazlattığı iddia edilen bu ürünler, aslında çok da güvenilir değildir. Diş beyazlatma kitlerinden yola çıkacak olursak, kullanılan solüsyon ya da jeller, dişi beyazlatırken diş etlerine zarar veriyor olabilir. Dişetlerinin bu kimyasallardan korunması için profesyonel bir koruma bariyeri yapılması gerekiyor. Bunu da klinik harici bir ortamda kendi başımıza yapmamız doğru değildir. Bir diğer husus da diş hekimliğinde kullanılan bu tür hassas malzemelerin Sağlık Bakanlığı tarafından mutlaka ürün takibi ve denetlemesi yapılır. İçeriği ve üretim standartları açısından bu tür denetlemeler çok hayati önem taşır. İnternet'te satılan ürünlerde maalesef ciddi manada belirsizlik olduğu için, bu tür materyal ya da kitlerin kullanılmasını diş hekimleri olarak doğru bulmuyoruz.” •Tülay Gizem Başar

ali-ayranci.png

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.