Bu çayı demleyin hastalıkları unutun
Mutfakların vazgeçilmezi olan sarımsak şifa kaynağı olarak vazgeçilmemesi gereken besinler arasında.
Genellikle sarımsak çiğnenerek tüketilmez. Gerek kokusu gerek de ağıza verdiği acılık bu tüketimi zorlaştırıyor. Ancak sarımsağı çay olarak tüketilirseniz bu sizler için bir şifa kaynağı olacak.
Bilindiği gibi soğan familyasına ait olan sarımsak, güçlü bir antiseptik ve antibiyotiktir.
SARIMSAK ÇAYI NASIL DEMLENİR?
Sarımsağı tüketmenin en yararları yollarından birisi de çay haline getirmektir. 1-2 diş sarımsağı kaynatıp suyunu içmek, kronik rahatsızlıkları dahi engelleyebilir.
Sarımsak çayı aç karnına günde 1 kez içildiğinde vücudu yenilemeye yardımcı olarak hastalıklardan uzaklaştırır.
SARIMSAK ÇAYI NELERE İYİ GELİYOR?
Sarımsak, içerdiği antioksidanlar ve antimikrobiyal özellikler nedeniyle bağışıklık sistemini destekleyebilir. Soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı koruyucu olabilir.
Sarımsak çayı, kan basıncını düşürebilecek nitrik oksit üretimini artırabilir. Bu da hipertansiyon riskini azaltabilir.
Sarımsak, vücuttaki serbest radikallere karşı savaşan antioksidanlar içerir. Bu, hücre hasarını azaltabilir ve yaşlanma sürecini yavaşlatabilir.
Sarımsak çayı, iltihaplanma ile mücadelede yardımcı olabilecek anti inflamatuar özelliklere sahiptir.
Bu, özellikle eklem rahatsızlıkları gibi inflamatuar durumlarla ilişkilendirilen sorunlara karşı yardımcı olabilir.
Bazı araştırmalar, sarımsağın, özellikle mide, kolon ve meme kanseri gibi bazı kanser türleri riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.