Burger King açılışına katılan AK Parti'lilere tepkiler sürüyor

Burger King açılışına katılan AK Parti'lilere tepkiler sürüyor
 S. Yazı İşleri Müdürü
İsrail destekçisi Burger King açılışına katılan AK Parti'lilere tepkiler sürerken AK Parti Grup Başkanvekili ve Konya eski Milletvekili Leyla Şahin Usta, "İnsan durduğu tabelanın altına bir bakar" dedi.

Rize'de İsrail destekçisi Burger King'in açılışına, AK Partili belediye başkanların katılması tepki çekmişti.

Merkez Çarşı Mahallesi’nde AVM’deki açılış İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, Rize Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu katıldı. Açılışa katılan isimlere vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. AK Parti İl Genel Meclisi Başkanı Ali İmran Büyük ise açılışa çelenk göndermişti.

PROTESTOCU AKADEMİSYEN DARP EDİLDİ

Rize’nin Merkez Çarşı Mahallesi’nde bulunan bir AVM’de düzenlenen Burger King açılışında İsrail’e yönelik bir protesto gösterisi gerçekleştiren Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam saldırıya uğradı. Yaklaşık 10 kişilik bir grubun saldırdığını belirten Sağlam, “Oradaki Burger King’i açan, gözü dönmüş İsrail yandaşları İsrail terör örgütünün parasını yemek isteyen, onlarla iş yapmak isteyen, böyle bebekleri öldürmek isteyen, İsrailliler bana saldırdılar. Yola kadar takip ettiler, az kalsın arabaların altında kalıyordum” dedi. Öte yandan saldırganlardan şikayetçi olan Sağlam, karakola giderek ifade verdi.

LEYLA ŞAHİN USTA: İNSAN DURDUĞU TABELANN ALINA BİR BAKAR

24 TV Arafta Sorular programında Star Gazetesi Yazarı Esra Elönü'nün sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Konya eski Milletvekili Leyla Şahin Usta, Rize'de restoran açılışına AK Partili isimlerin katılmasının parti adına bir bağlayıcılığı olmadığını söyledi. Usta, 'İnsan durduğu tabelanın altına bakar, nerede duruyorum der ve bir bakar. Hepimiz üzüldük kabul edilebilir bir şey değil' dedi.

"KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL"

Olayın kabul edilemez olduğunu ve partiyi bağlamadığını ifade eden Usta, "Yapılan iyi ve düzgün şeylerin toplumun nezdinde veya görünmesi gereken yerlerde görünmeyip çok aşağılarda tutulması... Bazen bir yanlışın bütün doğruları götürdüğünü görüyoruz. Bu doğruların görünmemesine sebep oluyor. Bizlerin hata yapma lüksü yok. Bunun farkındayız. Ama maalesef belediye başkanı, teşkilat mensubu bu tip hatalarda bulunuyorlar. Tabii ki partimizi bağlamaz. İnsan durduğu yerin, tabelanın altına bir bakar. "Ben nerede duruyorum?" der bir bakar. Böyle bir ihmalin sonucunda böyle bir görüntü ortaya çıktı. Tabii ki hepimiz üzüldük. Kabul edilebilir bir şey değil. Bunun partiyi bağlayıcı bir anlamı yoktur. Bu kişilerin bireysel aldığı bir karar. Ama bu tarafta ki iyiliği de görmemiz gerekiyor işte. Ben Üsküdar'daydım. Benim yanımda yine bir sürü milletvekili arkadaşımız vardı. İl ve ilçe teşkilatlarımız ordaydı. Herkes meydandaydı bunu kimse görmüyor" ifadelerini kullandı.

  • M.Mustafa Özdemir

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.