Kışlık hazırlıkları başladı: Püf noktalarıyla ev turşusu nasıl yapılır?
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sofraların olmazsa olmazı turşular, hem damak tadına hitap ediyor hem de sağlığa faydalarıyla öne çıkıyor. Peki, evde kendi turşunuzu yaparak hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir deneyim yaşamak ister misiniz?
İşte size kıtır kıtır, ev yapımı turşu yapmanın püf noktaları ve birbirinden lezzetli tarifler!
Evde kendi turşunuzu yapmak hem sağlıklı hem de lezzetli bir deneyim. İşte size kıtır kıtır, geleneksel lahana turşusu tarifi:
MALZEMELER:
- 1 orta boy lahana
- 2 su bardağı havuç
- 1 su bardağı beyaz lahana turşusu
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 baş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber tanesi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz (turşuluk)
Hazırlık
Lahana ve havuçları ince ince doğrayın. Sarımsağı da iri iri doğrayın.
Karışım
Büyük bir kavanoza lahana, havuç, sarımsak, karabiber ve kimyonu ekleyin.
Tuzlu Su
Ayrı bir kapta su, turşuluk tuz, beyaz lahana turşusu ve üzüm sirkesini karıştırın. Tuz tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Kavanoza Doldurma
Hazırladığınız karışımı lahana karışımının üzerine dökün. Tüm sebzeler suyun altında kalacak şekilde bastırın.
Bekleme
Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve serin ve karanlık bir yerde yaklaşık 1 hafta bekletin.
Turşuya lezzet katmak için damak zevkinize göre, kişiniş tohumu, karabiber, maydanoz ve defne yaprağı gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Turşuyu, daha kıtır hale getirmek için, kavanozları arada bir ters çevirin.
Turşunun bozulmaması için, kavanozları düzenli olarak kontrol edin.
Turşu suyunu mutlaka klorsuz olmalı yani içme suyuyla hazırlamalısınız. Turşu suyu için kullanılan musluk suyunun en az bir gece dinlendirilmesi gerekiyor.
Turşu için ince kaya tuzu kullanabilirsiniz
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.