Canan Karatay ezber bozdu! Yıllarca ödemin sebebi tuz sanıldı! Meğer gerçek başkaymış!
Ödem oluşumunun azaltılmasının, beslenmeyle yakından ilişkili olduğunu belirten Canan Karatay, "Hazır gıda, unlu mamuller, çay şekeri gibi rafine şeker oranı yüksek gıdaların daha az tüketilmesi ödem oluşumunu önleyebilir" dedi.
'ÖDEMİN SEBEBİ ŞEKER'
Ödemin ortaya çıkmasında fazla karbonhidrat tüketiminin önemli rol oynadığını belirterek önerilerde bulunan Karatay, “Ödemin en büyük sebebi şekerdir. Bilimsel olarak bir molekül karbonhidrat vücutta 190 molekül su tutuyor. Senelerce tuz tüketiminin azaltılması gerektiği belirtildi. Fakat bir molekül tuz ise bir molekül suyu tutmaktadır. Hormon bozukluğu da vücutta su tutmasına yardımcı olur. Vücutta yeteri kadar mineral bulunmadığında vücutta su tutulmasına sebep olur. Protein dengesi çok önemlidir. Sağlıklı bir protein alımı varsa vücutta ödem olmaz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.