Canan Karatay yaz aylarının vazgeçilmezi meyveleri hedef aldı! O meyveler kalp krizine sebep!

Canan Karatay yaz aylarının vazgeçilmezi meyveleri hedef aldı! O meyveler kalp krizine sebep!
 Editör
Prof. Dr. Canan Karatay, yaz aylarında sıkça tüketilen yaz aylarının vazgeçilmezi meyvelerin kalp krizi ve felce sebep olacağını söyledi

Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yaz meyvelerine karşı uyarıda bulundu. 4 meyveye dikkat çeken Karatay, bu meyvelerin ürik asidi yükseltebileceğini, ürik asit ve trigliserid yüksekliğinin kalp krizi ve felce sebep olabileceğini ifade etti.

shutterstock-194920460-custom-1.jpg

BU DÖRT MEYVEYE DİKKAT!

Canan Karatay'ın yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Meyve yemeden önce bu meyvelerin ilaçsız olmalarına dikkat edilmesi gerekir. Kiraz, şeker hastalarına dokunan bir meyvedir. Şekerin fırlamasına sebep olur. Herhangi bir hastalığı olmayan kişiler doğal kirazı tüketebilir. Akşam yemeğinden sonra meyve tüketmek tehlikelidir. Sabah kahvaltıda ve öğle yemeğinde tüketilebilir. Zerdali olarak adlandırılan meyvenin şekeri az ve sağlıklıdır. Fakat kayısı çok şekerli olabilir. Nektarin meyvesi ilaçlı bir meyvedir ve genetiği ile oynanmıştır. Karpuz, kavun, üzüm ve incir ürik asiti en yükselten meyvelerdir. Şeker dengesini en çok bu meyveler bozar. Kalp krizi ve böbrek yetersizliğinin sebebi de ürik asitin ve trigliseridlerin yüksek olmasıdır. Dolaylı olarak bu meyveler karaciğer yağlanmasına sebep olur. Mürdüm eriği tüketmek çok önemlidir. Koyu renkli orman meyveleri tercih edilebilir.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.