CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bahçeli'nin sözlerine el yükseltti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bahçeli'nin sözlerine el yükseltti
“El yükseltiyorum Devlet Bey. Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün partisinin grup toplantısında teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı çağrıyı gündemine taşıdı.

"MECLİS, BU 19 HASTANEYİ İBRETİALEM İÇİN KAMULAŞTIRMALIDIR"

Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, gündeme ilişkin değerlendirmelelerde bulundu. YEnidoğan Çetesi ile ilgili değerlendrimelerde bulunan Özel, "Bebelerin sağlığına mal olanın yeri cezaevidir. Bir kez daha bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu Meclis, nasıl kendisini bombalayan Fetullahçı çetenin hastanesini, okulunu, dershanesini, arazisini, fabrikasını bedelsiz olarak kamulaştırdıysa OHAL'le, şimdi OHAL'e filan gerek yok, Meclis burada, bundan sonra 'Ben yenidoğana şunları aldım görmedim, öyle yapmış' deyip kimse sıyrılamasın diye, yarın bu hastaneler el değiştirir gibi yapıp yine ruhsat almasın diye ya da olay soğuyunca bölge idare mahkemelerinden ruhsat iptalleri geri dönmesin diye, Meclis oturup bu 19 hastaneyi ibretialem için bilabedel kamulaştırmalıdır." dedi.

“Bugünü kimileri, 'tarihin akışının değişeceği bir gün’ olarak ifade ediyor. Onu tarih gösterecek. Bugün Sayın Bahçeli'nin yaptığı konuşmayı takip ettik. Görülüyor ki kapalı kapılar ardında birtakım müzakereler yürütülüyor, sözler alınıyor. TBMM'nin yetkisinde olan bir af, Sayın Bahçeli'nin kendi ifadesiyle, iradesiyle 'Tecrit kaldırılsın, Abdullah Öcalan Meclis'e gelsin, ona yan salonda bir kürsü verelim, örgüte silah bırakma çağrısı yapsın' diyen bir dille karşı karşıyadır. Türkiye'de bir daha şehit gelmeyecekse, kan akmayacaksa, anaların gözyaşı duracaksa, bu ülke bir ve beraber olacaksa, askere mermiler doğrulmayacaksa bunun için söylenen her söz ve söyleyen her aktör kıymetlidir. Geçmişte yaşadıklarımıza rağmen bu sözlere kıymet veriyoruz ve CHP olarak bu ülkede terörün bitmesine biz tam destek vereceğiz. Ancak bunu yapan kişiye bugün sanki tek başına yapıyormuş gibi, o söyleyince olacakmış gibi güç ve kudret atfeden kişiye şunu söylemek isterim: Biz o partiyle sizinle kurduğumuz gibi ilişki kuruyoruz diye, sadece el sıkışıyoruz diye, size sorduğumuz soruyu onlara da soruyoruz diye, seçimlerde adayımıza destek alıyoruz diye ne sahte videolarınız kaldı ne etmediğiniz hakaret kaldı.

“EL YÜKSELTİYORUM DEVLET BEY. BEN DE KÜRTLERE BİR DEVLET TEKLİF EDİYORUM”

"Bana diyorlar ki ‘Devlet Bey el yükseltiyor. Ne yapalım? Sen de yükselt.’ El yükseltiyorum Devlet Bey. Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Tam olarak kendilerini ait hissetmeyen bütün Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sahibi olmayı teklif ediyorum. Varsanız hep beraber bunu yapalım. Gelin, her Kürt’ün kendisini Manisalı Özgür Özel kadar, Rizeli Tayyip Erdoğan kadar, Osmaniyeli Devlet Bahçeli kadar, Edirneli, Antalyalı, Türk, Laz, Çerkes kadar eşit hissetiği, kendini öteki hissetmediği, tüm demokratik siyaset kanallarının hepimize ve hepsine açık tutulduğu, kimsenin bu Meclis’in kürsüsünde söylediği sözden ötürü içerlerde tutulmadığı, üniversitelerde öğrencilerin, akademisyenlerin haklarının yenmediği, şeytanlaştırılmadığı, tüm demokatik hakların dünya standartlarında kullanılabildiği bir ülke yapalım, tüm Kürtleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi yapalım. Hodri meydan. Demokrasi teklif ediyoruz, kardeşlik teklif ediyorum. Biz buradayız Devlet Bey, CHP burada. Aklı da ruhu da bedeni de TBMM’de. Biz, bu ülkenin kurucu partisi olarak kurduğumuz yerdeyiz ve bu ülke için her şeyi, hep birlikte burada yapmayı teklif ediyoruz. Hodri meydan. El yükseltiyoruz."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.