CHP'li İzmir BB Başkanı Tugay'ın gemilerle getirildiğini söylediği balıklar oksijensizlikten ölmüş!

CHP'li İzmir BB Başkanı Tugay'ın gemilerle getirildiğini söylediği balıklar oksijensizlikten ölmüş!
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın "Buraya ait değili gemilerle taşındı" dediği balıkların ölüm nedeninin "oksijensizlik" olduğu belirtildi.

İzmir Körfezi'ndeki yaşanan balık ölümlerinin nedeninin oksijensizlik olduğunu belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Balıkları gemilerle getirdiler" diyenlerin gülünç duruma düştüğünü ifade ederek isim vermeden Cemil Tugay'ı eleştirdi.

"BU BALIKLAR BURAYA AİT DEĞİL" DEMİŞTİ

Pislik ve koduan geçilmeyen İzmir Körfezi'nde toplu balık ölümleri yaşanmış, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ''Bu balıklar buraya ait değil. Bunların gemilerle taşındığını ve iklim değişikliğiyle körfez içinde baskın haline geldiğini söyleyebiliriz'' demişti.

66c9c3f7a97195e87dbc0617.webp

KURUM: "BALIKLARIMIZ OKSİJENSİZ KALDIKLARI İÇİN ÖLMÜŞTÜR"

Toplu balık ölümlerinin ardından bilim insanları ile TUBİTAK Marmara Gemisi'nde Körfez'i incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, balıkların ölüm nedeninin oksijensizlik olduğunu kaydetti.

CHP'li İzmir BB Başkanı Tugay'ın Gemilerle getirildiğini söylediği balıklar oksijensizlikten ölmüş!

Bakan Kurum, "Denizdeki oksijene baktığımızda da benzer bir manzarayla karşılaşıyoruz. İzmir Körfezindeki oksijen seviyesi 6 miligram/litre olması gerekirken, bu seviye 1,8'e, yer yer 0'a kadar düşmüştür. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İzleme sonuçlarında da kirlilik parametrelerinin, özellikle 2020 yılından sonra ciddi artış gösterdiği görülmüştür. Şu anda İç Körfez'de, toplam fosfor, Klorofil-a ve Amonyum azotu gibi zararlı maddeler; sınır değerlerinden tam 2 kat daha fazladır. Maalesef İç Körfezimizde; denizdeki su hareketliliği ve sirkülasyonu artık durma noktasına gelmiştir. Şu anda Körfezimizin bazı bölgelerinde yaşam kalmamıştır. Balıklarımız oksijensiz kaldıkları için ölmüştür. Körfezimize dökülen 7 derenin durumuna baktığımız da sonucun içler acısı olduğunu görüyoruz. Bugün derelerdeki su, "organik kirlilik" açısından tarihin en kötü durumundadır" dedi.

sdsds.jpg

dsdsd.jpg

BİR KEZ DAHA ALAY KONUSU OLDU

İlk açıklamasıyla sosyal medyada alay konusu olan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, balıların oksijensiz kaldığı için ölmesinin tespiti sonrası bir kez daha alay konusu oldu. Sosyal meydada, "Demekki balıkları getiren gemiler giderken denizdeki oksijeni doldurup götürmüşler, "Balıkları salmışlar, oksijeni almışlar" yorumları yapıldı.

  • M.Mustafa Özdemir

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.