Çiftçilere önemli uyarı, bunu yapmayan büyük ceza yiyecek!

Çiftçilere önemli uyarı, bunu yapmayan büyük ceza yiyecek!
 Muhabir
Trafik güvenliğini sağlamak için uyulması gereken belli başlı kurallar bulunuyor. Özellikle kırsal kesimde son dönemde çiftçilerin bazı kuralları görmezden gelmesi ciddi trafik kazalarına yol açabiliyor. Bunu önlemek için ise ciddi cezalar geliyor!

Kırsal kesimde sıklıkla kullanılan, şehirlerarası yollarda da görülebilen traktörlerin arkasına takılan römork ve çeşitli ekipmanların belli standartları taşıması gerekiyor. Trafik güvenliğini sağlamak için uzun araştırmalar neticesinde belirlenen bu standartları sağlamayanlar ise trafikte ciddi sorunları beraberinde getirebiliyor.

BASİT KURALLARA UYMAYANLAR TRAFİKTE

BÜYÜK BİR TEHKİLE SÜRÜYORLAR

Konya il merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan, Ankara yolu üzerinde bulunduğu için karayolu trafiğinin en yoğun olduğu güzergah üzerinde olan Altınekin ilçesi aynı zamanda Konya’da tarım ve hayvancılığın da en yaygın olduğu ilçeler arasında yer alıyor.

romork-ve-reflektor.jpg

Altınekin’e bağlı Dedeler Mahallesi’nin Muhtarı Erdoğan Şen, içinde bulunulan dönemde çiftçilerin tarlalarında yoğun bir şekilde çalıştıklarına işaret ederek, “Kullandığımız traktör, römork ve başlıca tarla ekipmanlarının belli standartları taşıması gerekiyor. Aksi halde trafikte büyük bir tehlikeyi sürüyor olabiliriz. Trafikte hem kendi güvenliğiniz, hem de diğerlerinin güvenliği için bu kurallara uyun. Yapılması gereken uygulamada basit ama etkileri itibariyle büyük önem arz eden önlemleri almak. Bunun başında da römork ve mibzer gibi çeşitli ekipmanlarımızın arkasına ışığı yansıtıcı özelliği bulunan ve sizi daha görünür kılan reflektör takmak geliyor. Ayrıca bir traktöre en fazla iki römork bağlanabiliyor. Daha fazlasını bağlamak, trafiği tehlikeye düşürüyor” dedi.

dedeler-mahallesi-muhtari.jpg

BÜYÜK CEZALARA MARUZ KALABİLİRSİNİZ!

“Olası büyük kazalara mahal vermemek, hem kendi güvenliğimizi hem de trafikteki diğerlerinin güvenliğini sağlamak, can ve mal kayıplarının önüne geçmek adına bu uyarıları dikkate almalarını bölgemiz çiftçisinden önemle rica ediyorum” diyen Muhtar Şen, yapılacak olan trafik denetimlerinde reflektör kontrolü yapıldığını ayrıca traktörlerin arkasına bağlanan römorkların sayısına da dikkat edildiğini belirterek, “Büyük cezalara maruz kalmamak için kurallara riayet edin” diyerek çiftçilere uyarılarda bulundu.

romork-ve-reflektor2.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.