Cübbeli Ahmet Hoca, "Narin" vahşeti sonrası o Ayet-i Kerimeyi bir kez daha hatırlattı!

Cübbeli Ahmet Hoca, "Narin" vahşeti sonrası o Ayet-i Kerimeyi bir kez daha hatırlattı!
 S. Yazı İşleri Müdürü
Cübbeli Ahmet Hoca, "Narin" vahşeti sonrası, Allah'ın (CC) "Sizin için hayat vardır" buyurduğu "Kısas" ayetini bir kez daha hatırlatarak kısas hükmünün işletmedikçe toplumda güven ve huzur olmayacağını söyledi

Türkiye'yi Diyarbakır'da ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından yakınlarınca teslim alınarak toprağa verildi.

Küçük Narin daha önceki yaşanmış benzer bir vahşete kurban gitti.

sddefault.jpg

Gerçek olan bu katillerin hapishanelerde yiyip içip yatacağı, devlet tarafından sağlık ve başta diğer ihtiyaçlarının karşılanacağı vakti dolunca salıverilecekleri..

Kamuoyunca Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de Narin'in katillerinin yıllarca iyip içip yatacaklarına dikkat çekerek, Kur'an'daki "kısas" ayetini hatırlattı ve katillerin kısas edilmesi hükmünü işletmedikçe bu toplumda bundan sonra kimsenin güvende olmayacağının ne zaman anlaşılacağı sorusunu yöneltti.

aw283858-01-001.jpg

İşte Cübbeli Ahmet Hoca'nın sosyal medyadan yaptığı o dikkat çekici paylaşım:

"Narin yavrumuzun günahı olmadığı için mağfiret yerine kendisine cennette âlî dereceler niyâz ediyorum, kederli âilesine sabr-ı cemîl, ecr-i cezîl lütfetmesini Mevlâ Teâlâ’dan talep ediyorum. Bu noktada yine Allâh-u Teâlâ’nın Kur‘ân’ı Kerîm’de geçen: “Ey hâlis akıl sahipleri! Kısasta sizin için büyük bir hayat vardır” kavl-i şerîfini tekrar ediyorum.

Şimdi bu işe tevessül eden katil ya da katillerin yıllarca hapishanelerde yiyip içip yatacaklarını ve çıkınca daha ne ifsatlar yapacaklarını mülâhaza edersek, katillerin kısas edilmesi hükmünü işletmedikçe bu toplumda bundan sonra kimsenin güvende olmayacağını ve hayat hakkından birçok insanın mahrum olacağını daha ne zaman anlayacağız?

Ancak şunu da beyân etmek isterim ki; ulemânın: “Münkerâtın zikriyle münkerât intişar eder” yani gayri meşrû işlerin çok anlatılmasıyla bunlar yaygınlaşır ve normal bir hâl alır. Dolayısıyla tüm televizyon kanallarının bu konuya kitlenip bir yandan müstehcen bir yandan psikoloji bozucu hâdiseleri çoluk çocukların da gördüğü ekranlarda sürekli bir halde tutması eğer başka bir şeyleri gündemden düşürme gibi bir maksada matuf değilse bile yine de bu işlerin intişarına sebep olacak diye korkuyorum. Son olarak: Allâh-u Teâlâ’dan mazlumlara rahmet etmesini, zâlim katillere de lânet etmesini niyâz ediyorum. Âmîn!"

  • M. Mustafa Özdemir

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.