Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'yi çıkmazdan çıkaracak tek ülke Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'yi çıkmazdan çıkaracak tek ülke Türkiye
 Editör
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı Millete Sesleniş konuşmasında, Avrupa Birliği'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasının ancak Türkiye'nin tam üyeliği ile mümkün olabileceğini belirtti.

"AVRUPA'DA SİYASETİN BELİRLEYİCİ AKTÖRÜ AŞIRI SAĞ OLDU"

Kabine Toplantısı'nda ekonomiden dış politikaya, sanayiden iç ve dış güvenliğe kadar birçok konunun ele alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile yaptıkları görüşmenin önemine dikkat çekti. Steinmeier ile terörle mücadele, düzensiz göç, vize sorunu ve savunma sanayii gibi konuları görüştüklerini ifade etti.

Avrupa'da son seçimlerin aşırı sağın siyasetteki etkinliğini artırdığını gösterdiğini belirten Erdoğan, liberal demokrasinin krizde olduğuna vurgu yaparak, "Batı'daki demokrasi boşluğunu aşırı sağın doldurduğuna tanık oluyoruz" dedi.

"GAZZE'DEKİ İNSANLIK SINAVINDA BATI SINIFTA KALDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın Gazze'deki savaşa karşı tutumunu da eleştirerek, "Batı 61 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği bu süreçte insanlık sınavından başarısız oldu" ifadelerini kullandı. Avrupa'da yaşayan Türk ve Müsülman topluluklarının aşırı sağ hareketlerden etkilenmemesi için gözlemlerini sürdürdüklerini belirtti.

"AB, TÜRKİYE'NİN TAM ÜYELİĞİYLE KURTULUŞ BULUR"

Erdoğan, Suriye ve Ukrayna'daki gelişmelerin de Türkiye'nin Avrupa için ne kadar kritik bir ülke olduğunu gösterdiğini ifade ederek, "Avrupa Birliği'ni ekonomik, siyasi ve savunma alanlarında içine düştüğü çıkmazdan kurtaracak tek ülke Türkiye'dir. AB, bu gerçeklerle ne kadar erken yüzleşirse kendisi için o kadar hayırlı olur" dedi.

"GÜNEYDOĞU ASYA ZİYARETİMİZ BAŞARILI GEÇTİ"

Malezya, Endonezya ve Pakistan'ı kapsayan Güneydoğu Asya ziyaretinin verimli geçtiğini dile getiren Cumhurbaşkanı, "Toplam 48 anlaşma imzalayarak ticari, ekonomik, savunma ve kültürel ilişkilerimizi güçlendirdik" dedi.

Erdoğan, ziyaret sırasında liderlere hediye edilen Togg marka aracın, büyüyen Türkiye'nin sembolü haline geldiğini belirterek, "Togg'a baştan beri karşı çıkanlar, liderlere hediye edilmesine de tepki gösterdi" şeklinde konuştu.

"SANAYİ VE TEKNOLOJİ ALANINDA DOĞRU YOLDAYIZ"

Kabine Toplantısı'nda sanayi ve teknoloji stratejilerinin de ele alındığını belirten Cumhurbaşkanı, "Yakın zamanda hayata geçecek 7 milyar dolarlık projelerimizle sanayi ve teknoloji alanında hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.