Ekici’den vergi kanunu değerlendirmesi

Ekici’den vergi kanunu değerlendirmesi
 Editör
Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, TBMM'de kanun teklifinin gelen tepkiler üzerine daraltıldığını söyledi.

TBMM’de Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 1. Bölümü üzerine Gelecek Saadet Grubu adına söz alan Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kanun teklifinin gelen tepkiler üzerine daraltıldığını söyledi. Kanun teklifinde yer alan maddeleri tek tek değerlendiren Hasan Ekici, kanun teklifi içeriğinde yer alan düzenlemelerin hem Orta Vadeli Programdaki hedefleri hem de vergileme sistemindeki hedefleri gerçekleştirmede yetersiz olduğuna vurgu yaptı. Ekici, “Teklifin 18. ve 26. maddeleriyle KDV ve ÖTV Kanunlarında yapılan değişikliklerle engellilerin kullandıkları araç ve gereçlerin ithalindeki istisnaların kaldırıldığı anlaşılıyor. Bu düzenlemenin de teklif metninden çıkarılması gerekir. Son yıllarda yem ve gübre fiyatlarındaki fahiş artışlar çiftçilerimizin belini bükmüşken yem ve gübre teslimlerine KDV getirilmesi çiftçilerimize bir darbe daha vuracaktı. Bu nedenle tekliften çıkarılması çiftçilerimiz adına olumlu olmuştur.

‘İSTİSNALARLA İLGİLİ 3-4 MADDE BULUNMAKTA”

Kanun teklifinde yer alan düzenlemeleri sıralayan Ekici, teklifin içeriğinde yer alan düzenlemelerin hem Orta Vadeli Programdaki hedefleri hem de vergileme sistemindeki hedefleri gerçekleştirmede yetersiz olduğuna vurgu yaparak, “Örneğin doğrudan vergilerin payının artırılması hedefiyle ilgili teklif metninde sadece kurumlar vergisi mükelleflerine getirilen asgari kurumlar vergisi var. Bu düzenleme de tüm kurumlar vergisi mükelleflerini kapsamamakta yaklaşık 1.150.000 kurumlar vergisi mükellefinden sadece 62 binini kapsamaktadır. Gelir vergisi mükellefleri için asgari gelir vergisi uygulamasına da teklifte yer verilmemiştir. Sonuç olarak istisnaların kaldırılmasına ya da yeniden düzenlenmesine ilişkin Teklifte topu topu 3-4 madde bulunmakta. Bu maddelerdeki istisnalar da hem vergi etkisi bakımından hem kapsam bakımından sınırlı olan istisnalar” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.