Emekliye ek zam farkı ne zaman yatacak?

Emekliye ek zam farkı ne zaman yatacak?
 Editör
En düşük emekli maaşını 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarılmasına ilişkin teklif kabul edildi. Emeklinin zam farkının kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla Ağustos ayında hesaplara yatması bekleniyor

Emeklilerin maaşlarına yansıtılacak zam farkı, Temmuz ayı emekli maaşları üzerinden hesaplanacak. Hesaplamalar tamamlandıktan sonra zam farkı, Ağustos ayında emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren ek zam teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesi ardından emekli maaş farklarının ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu. 10 bin lira olan en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL'lik zamla birlikte 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

"DÜZENLEMENİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GENEL KURUL’DA YASALAŞMASI BEKLENİYOR"

Düzenlemenin önümüzdeki hafta Genel Kurul’da yasalaşması bekleniyor. Yasa teklifinin Genel Kurul’da görüşülmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlanması gerekecek. Bu aşamadan sonra ise 3 milyon 703 bin emeklinin zam farklarını ağustos ayının başında alması bekleniyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.