Etliekmek tartışmasına Ekrem Coşkun da dahil oldu! İşte ucuz ve kaliteli etliekmeğin reçetesi
Geçtiğimiz günlerde Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan’ın etliekmek fiyatları ve etliekmeğin kalitesi üzerine yaptığı açıklama, Konya’nın dillere destan lezzeti etliekmekle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.
Etliekmekle ilgili tartışmalar her geçen gün devam ederken bu kervana yaklaşık 3,5 yıldır Ekrem Coşkun Etlekmek markasıyla nam salan Ekrem Coşkun da yaptığı açıklamayla dahil oldu. Etliekmeği güvendiğiniz yerden yiyin” diyen Ekrem Coşkun, ucuz ve kaliteli etliekmeğin reçetesini paylaştı.
"HERKES YİYEBİLSİN DİYE İŞE GİRDİK"
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ekrem Coşkun, “Ekrem Coşkun etliekmek olarak hizmete başladığımız günden bu yana reçetemizi hiç değiştirmedik. Ancak uzun süreden beridir de Konya etliekmeğinin bir standardının olması gerektiğini yüksek sesle dillendiriyoruz. Vatandaşlarımız yıllarca fahiş fiyatlara etliekmek yemek zorunda kaldı. Bu düzene, haksız kazanca dur demek için kalitemizi bozmadan “herkes etliekmek yesin diye” son derece uygun fiyatlara kampanyalar başlattık. İçecek fiyatlarımızı piyasanın çok altında tutarak halkımıza cazip bir seçenek sunduk. Yüzlerce işletme bizi takip etti. Gururla ifade ediyoruz ki; işaret fişeğini yaktığımız bu stratejide kazanan vatandaşlarımız oldu. Neticesinde etliekmek tüketimi de ekonomik sıkıntılara rağmen arttı. Hal böyleyken halkımızın menfaatlerini gözeterek bu düzene çomak sokmaya, fahiş fiyatların karşısında durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İŞTE KALİTELİ VE UYGUN FİYATLI ETLİEKMEĞİN REÇETESİ
Geleneksel Konya etliekmeği muhakkak bir standardı olması gerektiğine vurgu yapan Ekrem Coşkun, “Vatandaşlarımız hem uygun fiyata etliekmek yiyebilmeli hem de etliekmeğin kalitesinden asla taviz verilmemeli. Bunun nasıl yapılabileceğini de şubelerimizde 3.5 yıldır cümle aleme gösteriyoruz. Reçetesini de Türkiye’nin ilk TSE Belgeli etliekmekçisi olarak gururla aşağıya bırakıyoruz. Herkese afiyet şifa olsun” diye konuştu.
İŞTE O REÇETE
Hamur: 180 gr
Etin gramajı ve niteliği: Dana arka but, kaburga, döş (100-110 gr)
İç malzeme: 130-140 gr
Toplam: 420-430 gr
Uzunluk: 85-90 cm uzunluk
Genişlik: 15-17 cm
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.