Evlenecek çiftlere kötü haber!

Evlenecek çiftlere kötü haber!
 Editör
Düğün sezonu açıldı, heyecanlar arttı... Fakat gelin adaylarını bu sezona dair kötü bir haber bekliyor. Gelinlik fiyatları adeta fırladı!

Uzun yıllardır Gelinlik Mağazası işletmeciliği yapan Ahmet Erhan Uyar, Gelinlik fiyatlarında artış olduğunu sezonun açılmasıyla beraber satışlarda durgunluk olduğunu söyledi. Uyar, “Geçtiğimiz yıla göre fiyatlarda artış yüzde 100'e yakın, bazı modellerde ise bu artış yüzde 200’e kadar çıkabiliyor. Ortalama bir gelinlik fiyatı 5 bin liradan başlarken, bazı özel tasarımlar 55 bin liraya kadar uzanabiliyor” dedi.

1-001.jpg

Esnaf Ahmet Erhan Uyar havaların ısınmasıyla beraber düğün sezonu açıldığını ifade ederek geçen yıla oranla gelinlik fiyatlarında büyük oranda artış olduğunu ifade etti.

2-001.jpg

4.jpg

"KİRALAMA ÜCRETİ SATIN ALMADAN DAHA UYGUN"

Geçen yıllara oranla Gelinlik fiyatlarında artış olduğunu belirten Uyar, “Geçtiğimiz yıla göre fiyatlarda büyük oranda bir artış söz konusu. Ortalama bir gelinlik fiyatı 5 bin liradan başlarken, bazı özel tasarımlar 55 bin liraya kadar uzanabiliyor. Diğer işletmeler ve mağazalarda bu fiyat biraz daha da değişkenlik gösterebilir. Bu fiyat artışlarının en büyük nedeni ise döviz kurundaki dalgalanmalar ve artan hammadde fiyatları. Dantel, tül gibi ithal ürünlerin fiyatları yükselince, gelinliklerin maliyetleri doğal olarak artıyor. Daha sade ve uygun modeller tercih edebilirler. Bu modellerde kullanılan kumaş ve işçilik daha az olduğu için fiyatlar da daha uygun oluyor. İkinci el gelinlik alabilirler. Son yıllarda ikinci el gelinlik pazarı oldukça büyüdü" dedi.

5.jpg

İnternette ve bazı mağazalarda ikinci el gelinliklerin bulmanın mümkün olduğunu ifade eden Uyar," Gelinlik kiralayabilirler. Kiralama ücreti satın almaktan daha uygun olduğu için bu da bir seçenek haline geldi artık evlenecek Konyalı çiftler gelinlik almak yerine kiralamayı tercih ediyorlar. Kiralama fiyatları ise 5 bin liralık ürünlerde bin lira kadar bir rakam ortaya çıkıyor, 50 bin liralık ürünlerde ise 10 bin lira gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Genel olarak en çok tutulan ürünler kabarık olan gelinlik modelleri. Gelinlik alacak çiftler tamamen zevklerine ve fiyatlarına göre gelinlik alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum