Faizsiz evlilik kredisi için bakanlıktan yeni adım: Tek tıkla başvur

Faizsiz evlilik kredisi için bakanlıktan yeni adım: Tek tıkla başvur
 Editör
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, faizsiz 150 bin TL'lik evlilik kredisine başvuru için çalışmalarını sürdürüyor. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamında gençlerin evlilik kredisine daha hızlı ve kolay başvurabilmeleri için özel internet sitesini kullanıma açtı.

Bakanlık, evlenecek gençlerin 'evlilik kredisi'ne daha hızlı ve kolay başvurabilmeleri için 'ailegenclikfonu.aile.gov.tr' internet sitesini hizmete aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş daha önce de başvuru şartlarını kolaylaştırdıklarını açıklamıştı.

thumbs-b-c-6036cffeb52b6259d95440ade53e8bfb.jpg

HANGİ İLLERİ KAPSIYOR?
Projeden yararlanabilmek için eşlerden birinin 6 Şubat 2023 tarihinde Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illerinden ya da Gaziantep ilinin Nurdağı ve Islahiye ilçelerinden birinde ikamet ediyor olması ya da başvuru tarihinden 1 yıl önce ve başvuru anında Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinden birinde ikâmet ediyor olması gerekiyor.

thumbs-b-c-ae202923fdbe5c97490ccc3ec49fa4d2.jpg

GELİR ASGARİ ÜCRETİN 2.3

KATINI GEÇMEMESİ GEREKİYOR
Krediye hak kazanılması için eş adaylarından her ikisinin bazı şartları taşıması gerekiyor. Bu şartlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Türkiye'de ikamet etmek, başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak, depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı asgari ücretin 2.3 katından fazla olmaması.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ!

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.