İftar sofralarının vazgeçilmezi ‘irişkit sucuğu’ sofraları süslüyor
Kahramanmaraş'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan irişkit sucuğu iftar sofralarının vazgeçilmezleri içerisinde yer alıyor.
Kahramanmaraş'ın asırlık tatlardan biri olan irişkit bir diğer adı ile et sucuğu, kentte her mevsim tüketiliyor.
Özellikle Ramazan ayında iftar ve sahurda tüketilen irişkit doyurucu özelliği ile ilgi odağı oluyor. Ustaların maharetli ellerinde yapılan ürün şehrin birçok yerinde satılıyor.
Bekir Doğan, "Kahramanmaraş'ta irişkit deriz, Ramazan ayında olmazsa olmaz. Özellikle sahur ve iftar sofralarında tüketilir. Şehrimizdeki kayak merkezimizde festivalleri gerçekleştirilir. Ürün şiş ve kavurma çeşitleri ile de tüketilir" dedi.
Hacı Ahmet Demirbanka ise, "İftar sofralarının vazgeçilmezi. Doğal baharatlar ile elde edilen et sucuğu. Damak tadını benimsettiren bir ürünümüzdür" diye konuştu.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.