İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Reyhan Şerbeti

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Reyhan Şerbeti
 Editör
Konya mutfağının ferahlatıcı lezzeti: Reyhan Şerbeti! Doğal aroması ve serinletici etkisiyle iftar sofralarına renk katıyor.

Konya’nın geleneksel içeceklerinden biri olan Reyhan Şerbeti, mor renkli reyhan otunun hoş kokusu ve ferahlatıcı tadıyla iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Özenle hazırlanan bu şerbet, sıcak yaz akşamlarında serinletici bir alternatif sunuyor.

MALZEMELER

  • 2 litre su
  • 1 demet reyhan otu bitkisinin toprak üstü kısımları,
  • 100 gr beyaz toz şeker
  • 10 gr limon tuzu
  • 2 adet yarım (sıkılmış) limon kabuğu.

HAZIRLANMASI

Üretimi ustalık becerisi gerektiren bu şerbetin hazırlanmasında öncelikle reyhanlar özenle ayıklanır ve yıkanır. Birkaç parçaya bölünerek gıda ile temasa uygun sürahi vb. bir kaba alınır. Üzerine kaynar sıcak su ve beyaz toz şeker eklenir. Şekerin eklenmesinden sonra, limon tuzu ve limon kabukları ilave edilip karıştırılır. Daha sonra bu karışım soğumaya bırakılır. Soğutulduktan sonra süzülerek tüketime hazır hale gelir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.