'İlim Hikmet Derneği' Açıldı

'İlim Hikmet Derneği' Açıldı
"İlme adanmış hikmete talip bir nesil" mottosu ile yola çıkan 'İlim Hikmet Derneği' açılış töreni büyük bir katılım ile gerçekleşti.

"İlme adanmış hikmete talip bir nesil" mottosu ile yola çıkan 'İlim Hikmet Derneği' açılış töreni büyük bir katılım ile gerçekleşti. Meram Öğretmenevinde gerçekleşen program Veli Eraslan’ın Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. İlim Hikmet Derneği Kurucular Kurulu Üyesi Dr. Halil İbrahim ÇELİK selamlama konuşması ardından Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin;
‘Milli Akademi konsepti ile uzmanlık alanlarına dayalı okuma grupları, kitap kritiği çalışmaları yanında geçen yıl ilk fazını gerçekleştiridiğimiz 12 haftalık Liderlik Eğitimlerinin bu yıl ikinci fazının dördüncü haftasındayız. Bu eğitimler ile gelecekte sendikamızı emanet edeceğimiz kadroları eğitiyoruz. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyor, yalnız üyelerine değil, öğretmen, memur, öğrenci isteyen herkese eğitim hizmeti sunuyoruz.’ dedi.
wq2.jpg
İlim Hikmet Derneği Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sayın katılımcılara ve dernek yönetimine teşekkür etti ve güzel işler yapacağımız bir dernek kurduk. Konya akademik anlamda önemli bir başlangıca şahitlik ediyor.’ dedi.
wq3.jpg
Ardından 'İlim Hikmet Derneği' açılış dersi ve 'Egitim-Bir-Sen Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor' 4. Hafta eğitimi başladı.
Konya Milletvekilimiz eski Çalışma Bakan Yardımcımız ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekilimiz Halil Etyemez’in sunumunda değer transfer etmekte zorlanan eğitim sistemimiz ile çalışma hayatının beceri temelli işgücü talebi arasındaki gerilimin aşılması için geliştirilen politikalar hakkında bilgileler verdi. Ardından son dönemde mesleki eğitimde yapılan çalışmlardan bahsetti. Liderlik Eğitimine dair Kaos ve Kriz Yönetimi başlıklı sunumunda gerçek liderin rutini yöneten değil kaos ve krizi yönetenler olduğuna dair tespitleri dikkat çekici idi. Halil Etyemez Bey’in kısmi bir iyileştirme değil bir eğitim reformunun kaçınılmaz olduğuna dair açıklaması ise 2023 sonrası için ipucu mahiyetinde idi. Sunumunun devamında, ‘Ülkemizin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürmek için eğitimi en önemli unsur olarak görmekteyiz. Bütün sorunlarımızda az veya çok eğitimin payı var. Aynı şekilde ülke sorunlarının çözümünde de eğitim stratejiktir. Okul’un bizim için önemi ahlâkı, muhabbeti, marifeti öğreten bir mekan olmasıdır.’ Dedi. Konuşmasının son bölümünde Nurettin Topçu’nun hayatından kesitler verdi. İsyan ahlakı tezine atıfta bulundu. İsyan Ahlakı tezi üzerine özel bir program sözü ile sunumunu sonlandırdı.
wq4.jpg
Programın sonunda açılış dersini sunan Konya Milletvekili Halil Etyemez Bey’e kitap takdiminde bulunuldu. Günün anısına fotograf çekimi ile program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.