İş dünyası Konya’da buluştu! Merhamet kentine yakışan panel
“İş Yaşamında Hoşgörü Buluşmaları” markasıyla, Türkiye’den ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden iş derneklerini buluşturan zirvelere ev sahipliği yapan KİKAD, bu zirvelerin dördüncüsünü Konya’da gerçekleşti.
Programa Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, Baro Başkanı Av. Oktay Unkur, MEVLANASİFED, İÇASİFED, GİFED federasyonları temsilcileri, farklı şehirler ve ülkelerden iş insanları katıldı.
MEVLANASİFED ve KİKAD Başkanı İclal Güliz Arıkoğlu, merhametin sosyal yaşamda olduğu kadar iş dünyasında da ihtiyaç duyulan bir sorumluluk alanı haline geldiği gerçeğinden hareketle organize edilen etkinlikte katılımcılara teşekkür etti.
"MERHAMET KONUŞULDU"
Arıkoğlu, “Uzun vadede İş Yaşamında Hoşgörü Buluşmalarının sürdürebilir olmasını istiyoruz, MEVKA, Avrupa Birliği projelerimiz var ve buralarda farklı konulara değiniyoruz. Merhameti Konya’dan başlatarak bir müddet konuşacağız. Derneğimizin bundan sonraki çalışmaları da bu konu üzerinde farkındalık arttırmak üzerine olacak” dedi.
"ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZ VAR"
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez de, “Ortak hayalimize giden yolda, iş dünyamıza önemli görevler düşüyor. Başta KOBİ’ler olmak üzere tüm işletmeler, üçüz dönüşümün her boyutuna eğilerek, faaliyet gösterdiği sektörün ve, istihdam yarattığı bölgenin dönüşüm çıtasını yükseltebilir. Elbette dijital dönüşüme uyum sağlayacak teknolojik altyapı ile yeşil dönüşüme uyum için finansal sermaye erişimi şart. Ancak ünlü iş dünyası düşünürü Pitır Dırakır’ın “kültür stratejiyi kahvaltıda yer” şeklindeki meşhur sözünde olduğu gibi, iş dünyası için en önemli değer, insan sermayesidir. Zira teknolojik altyapı ve finansal sermaye ne kadar güçlü olursa olsun, bunları verimli ve yenilikçi bir şekilde kullanmak, yüksek performans sağlamak, ancak yetenekli ve motive bir insan gücüyle mümkündür. Üçüz dönüşümün toplumsal boyutu da “insanı” kapsar. İnsan boyutunda ülkemiz riskli bir konumda. Ülkemizde ne istihdamda, ne de eğitimde olan kadın ve erkeklerin oranı yüzde 27,9. Bu oranla 2022 yılı içerisinde OECD ülkeleri arasında ne yazık ki ikinci sırada yer aldık. AB ülkeleri ile kıyaslandığımızda da kadın, erkek ve toplam NEET oranında en yüksek orana sahip ülkeyiz. Bu tablonun sonuçlarını 2015 yılından bu yana hızla artan, beyin göçü oranında da görüyoruz” ifadelerini kullandı.
"YENİ UMUTLAR GETİRMELİYİZ"
Sönmez, “Nitelikli insan kaynağımızı güçlendirmemiz, tersine beyin göçünü teşvik edecek politikaları acilen uygulamamız gerekiyor. Bilim ile, akıl ile, inovasyon ile, eleştiri ve özgür düşünceyi teşvik eden çağın gerektirdiği yetkinlik ve beceri seti ile, gençlerimizi kalmaya teşvik edecek yolları ve yöntemleri bulmak, ülkemiz için boynumuzun borcudur. Ekonomik dinamizmi teşvik etmek için çocuklara, gençlere, kadınlara yani insan sermayemize büyük yatırım yapmak zorundayız. Analitik düşünebilen, dünyaya-bilime ve bilgiye açık nesiller yetiştirmek zorundayız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız ve gençlerimizin önüne yeni hedefler, yeni fırsatlar, yeni ufuklar ve yeni umutlar getirmeye mecburuz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.