İsrail, ateşkes sürecinde 6 Filistinliyi öldürdüğünü itiraf etti

İsrail, ateşkes sürecinde 6 Filistinliyi öldürdüğünü itiraf etti
 Editör
İsrail ordusunun Gazze'deki ateşkesin ardından gerçekleştirdiği saldırılarda 6 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail, öldürülenlerin güvenlik tehditleri oluşturduğunu öne sürdü.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra ilk kez 6 Filistinli'nin öldürüldüğünü kabul etti. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X platformundan yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden 6 kişinin isimlerini ve fotoğraflarını paylaştı. Adraee, bu kişilerin İsrail'in "güvenliğine karşı hareket ettiği" iddiasında bulundu.

Hayatını kaybedenlerin arasında Hamas ve İslami Cihad Hareketi üyeleri olduğu öne sürüldü. Adraee, öldürülenlerden bazılarının gazeteci olduğunu reddetti.

GAZZE'DEKİ SALDIRIDA 3 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Önceki gün İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentine insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlemişti. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda 3 gazeteci dahil 9 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ayrıca, çok sayıda yaralı hastaneye kaldırıldı. Filistinli Gazetecileri Koruma Merkezinden (PJPC) yapılan açıklamada, saldırıda evleri yıkılan Filistinlilere yardım eden görevliler ve gazetecilerin hedef alındığı aktarıldı.

İSRAİL'İN SALDIRILARI SONUÇLARI: 40 ÇOCUK VE 150 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Hükümeti, ateşkesin başladığı Ocak ayından bu yana İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 40'ı çocuk olmak üzere 150 Filistinli'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.