İsrail insanlık suçu işlemeye devam ediyor: En az 150 ölü

İsrail insanlık suçu işlemeye devam ediyor: En az 150 ölü
İsrail’in Gazze'nin kuzeyinde bulunan Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği son saldırılarda en az 150 kişinin hayatını kaybettiği veya yaralandığı bildirildi.

İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği son saldırılarda en az 150 kişinin hayatını kaybettiği veya yaralandığı bildirildi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı, saldırıları "savaş suçu" olarak kınayarak uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

KORKUNÇ KATLİAM

İHA'dan alınan habere göre: Gazze Sivil Savunma Teşkilatı, İsrail’in kamp bölgesindeki 10 evi hedef alan saldırısında, kadın ve çocukların da aralarında olduğu en az 150 kişinin öldüğünü veya yaralandığını belirtti. Teşkilat açıklamasında, Cibaliye’de yaşanan bu "korkunç katliam" için yardım çağrısında bulunulmasına rağmen kimsenin müdahale etmediğini ifade etti. İsrail ordusunun Najjar, Abu Al-Ouf, Salman, Hijazi, Abu Al-Qumsan, Aqel Abu Rashid, Abu Al-Tarabish, Zaqoul ve Shaalan ailelerine ait evleri bombaladığı belirtilirken, sivillerin yaralıları tahliye etme çabalarının Gazze’nin kuzeyindeki tıbbi ve sivil savunma hizmetlerinin kesintiye uğratılması nedeniyle büyük zorluklarla karşılaştığı vurgulandı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in saldırısını "vahşi" olarak tanımlayarak bunun uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu ve sorumluların hesap vermesi gereken korkunç bir savaş suçu olduğunu açıkladı. İsrail’in sivillere yönelik sistematik katliamlarını sürdürdüğünü ifade eden Ürdün, bu saldırıların etnik temizliğe işaret ettiğini ve İsrail’in uluslararası barış çağrılarını dikkate almadığını belirtti.

Açıklamada, BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası topluma İsrail’in Gazze’ye yönelik acımasız saldırılarını durdurması ve Filistinlileri korumak için acil önlemler alması çağrısı yapıldı. "İsrail’in uluslararası hukuku ihlal etmekten vazgeçmeye zorlanması gerektiği" ifade edilerek bu konuda uluslararası topluma yasal ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunuldu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.