İsrail ordusu tugay komutanı öldürüldü

İsrail ordusu tugay komutanı öldürüldü
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 401. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Ehsan Daqsa'nın öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 401. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Ehsan Daqsa'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalar sırasında öldürüldüğünü açıkladı.

GAZZE ŞERİDİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

İHA'dan alınan habere göre: Filistin'e yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, Gazze'de büyük bir darbe aldı. İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) yapılan açıklamada, 401. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Ehsan Daqsa'nın (41) Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalar sırasında öldürüldüğü bildirildi. Açıklamada, "Cibaliye'deki operasyonlar sırasında Daqsa'nın tankı ve başka bir tank patlayıcılarla hedef alındı" ifadesi kullanıldı ve Daqsa'nın öldüğü sırada tankın dışında bulunduğu kaydedildi. Olayda ayrıca 2 subayın da yaralandığı belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Daqsa'yı "cesur bir komutan, cesur bir subay ve tüm enerjisini ülkenin güvenliği için kullanan bir adam" olarak tanımladı. Gallant, Daqsa ile Hamas'ın Refah Tugayı'nı dağıtma görevi sırasında tanıştığını belirterek, "Bu görevde de yaratıcılık ve azim gösterdi. Tüm görevlerde böyle davrandı, ancak maalesef savaşta hayatını kaybetti" dedi. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da Daqsa'nın ölümünün "İsrail ve tüm İsrail toplumu için bir kayıp olduğunu" ifade etti.

KASSAM TUGAYLARI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'ndan yapılan son açıklamada, İsrail'e ait bir Merkava tankının Yassin 105 füzesiyle, bir Namer zırhlı personel taşıyıcısının ise Tandem füzesiyle vurulduğu bildirildi. Saldırılan araçlardaki personelde "kayıplara neden olduğu" ifade edildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.