İstanbul’daki tekstil fabrikasını Konya’nın ilçesine taşıdı, ilçede istihdam patlaması yaşandı

İstanbul’daki tekstil fabrikasını Konya’nın ilçesine taşıdı, ilçede istihdam patlaması yaşandı
 Editör
Uzun yıllardır İstanbul’da tekstil fabrikası işleten Öcal kardeşler ata yurtlarına vefa borçlarını ödemek için yatırımlarını kendi memleketleri olan Konya’nın Ahırlı ilçesine getirdi. Tekstil fabrikasıyla ilçede istihdam çığ gibi arttı

Daha önce İstanbul ve Kastamonu gibi illerde uzun yıllar Tekstil üzerine iş yeri işleten Öcal kardeşler aile olarak aldıkları karar ile yatırımlarını doğup büyüdükleri memleketleri olan Ahırlı’ya getirdi. Konya'nın nüfusu itibariyle en küçük ilçelerinden biri olan Ahırlı'ya getirilen bu tesis, kısa sürede başta gençler ve kadınlar olmak üzere istihdama büyük katkı sağladı. Firma şimdilerde, üretim alanını genişleterek daha çok istihdam alanı açmak istiyor.

HEM İLÇE HEM ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

ahirli-tekstil2.jpg

Kendi memleketlerinde böyle bir yatırımı gerçekleştirdiklerinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden kardeşlerden Mehmet Öcal, “Uzun yıllardır İstanbul’da kendisi de Bozkır Meyreli olan İbrahim Gündüzalp’ın sahibi olduğu GIESTO Markasının giyim ürünlerinin imalatını yapıyorduk. Firma sahibi ile birlikte almış olduğumuz karar ile üretim tesislerimizi kendi memleketimiz olan Ahırlı’da devam ettirme kararı aldık. Yaklaşık iki ay süren çalışmaların ardından işletmemiz faaliyetlerine başladı. Bundan da büyük bir gurur duyduk. Şuanda iş yerimizde bazı eksiklerimiz var inşallah önümüzdeki günlerde eksiklerimizi giderip daha güzel ortamda daha çok üretim ile hizmete devam edeceğiz” dedi.

GENÇLERE VE EV KADINLARINA İSTİHDAM

ahirli-tekstil4.jpg

Ahırlı ilçesinde faaliyete geçirdikleri iş yerlerinde ilk etapta 25 kişiye istihdam imkanı sağladıklarını da dile getiren Öcal, “Özellikle genç arkadaşlarımız için güzel bir gelir kaynağı olan işletmemizde şu an günlük tam kapasite ile çalışıyoruz. Ancak bu kapasite önümüzdeki günlerde daha da artacak. Birlikte çalıştığımız firmanın siparişi üzerine çalışıyoruz. Gömlek, ceket, tişört gibi giyim ürünlerinden oluşan üretimimiz şu an haftalık 25 personel ile 2 bin civarında. Ama dediğim gibi ek yatırımlar ile bu rakam daha da artacak. Bizlere kendi memleketimizde bu imkanı sağlayan başta Belediye Başkanımız Ali Üzlük, Belediye Meclis Üyelerine ve sesimizi duyurma imkanı verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim” diye konuştu.

TEKSTİL FİRMASI AHIRLI’YA CANLILIK GETİRDİ

ahirli-tekstil3.jpg

Firma olarak yaptıkları yatırımın karşılığını almaya başladıklarını da dile getiren Mehmet Öcal, “İşletmemiz sayesinde sadece fabrika bünyesinde çalışan arkadaşlar değil ev hanımları da evlerinde yaptıkları çalışma ile aile bütçelerine büyük oranda katkı sağlamaya başladılar. Fabrika da dikimleri tamamlanan ürünlerimizin iplik temizlik çalışması da ev hanımları tarafından evlerinde yapılıyor. Bu da ev hanımlarımızın evlerinden ayrılmadan ev işlerini ihmal etmeden çalışma ortamı sağlıyor” diye konuştu. Ahırlı ilçesinde tekstil fabrikasının hizmete girmesi ile iş imkanına kavuşan çalışanlar ise, “İlçemizin bazı imkanları kısıtlı olduğu için iş bulamıyorduk. Şimdi ailemize yük olmadan hem de kendi memleketimizi terk etmek zorunda kalmadan işe kavuştuk. İşletmelerini buraya taşıyarak hem bizlere iş imkanı kazandıran hem ilçemizin kalkınmasına katkı sağlayan iş verenlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

KALKINMAMIZ İÇİN YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Ahırlı Belediye Başkanı Ali Üzlük ise Öcal kardeşlere burada yatırım yaptıkları için teşekkür ederken, “Elimizden geldiği kadar kendilerine destek olmaya gayret ettik. Yine de bazı eksiklerin olduğunu biliyoruz. Bunlarında giderilmesi için belediye olarak gerekeni yapacağız. Bizim amacımız yıllardır eksiklikleri hissedilen bu tür yatırımların ve iş yerlerinin sayılarını artırmak. Önümüzdeki günlerde gerçekten çok konuşulacak önemli yatırımlarımızın da müjdesini vereceğiz. Tek arzumuz ilçe sakinlerimizin dışarıya gitmek zorunda kalmadan kendi yurtlarında iş imkanına kavuşmak, ilçemizin kalkınmasına katkı sağlamak ve belediye olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek. Yaptığımız yatırımlarda ve yeni projelerimizde bizlere destek olan başta Büyükşehir Belediyemiz, meclis üyelerimiz ve özellikle vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum