Kolay ve lezzetli iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı
Yayınlanma:
Ramazan sofraları, sevdikleriyle birlikte iftar yapmanın ve birlikte olmanın tadını çıkaracak olanlar için heyecan verici bir zamanı işaret ediyor. Razaman ayında iftar sonrası hafif ve pratik tatlıları tercih etmek isteyebilirsiniz.
Haşhaşlı irmik tatlısı tarifi oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. İşte haşhaşlı irmik tatlısının yapılışı:
MALZEMELER:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
- Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
- Öncelikle şeker ve suyu tencerede kaynatın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın.
- Kaynayan şekerli suya irmiği ekleyip karıştırarak kavurun.
- İrmiğin rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
- Ardından sıvı yağ, süt, haşhaş ezmesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Pişen tatlıyı ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Ilındıktan sonra dilimleyip servis tabağına alın.
- Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.
PÜF NOKTALARI:
- İrmiği kavururken sürekli karıştırarak yanmasını engelleyin.
- Haşhaş ezmesi yerine çekilmiş ceviz veya fındık da kullanabilirsiniz.
- Tatlıyı dilimlemeden önce iyice soğumasını bekleyin, böylece daha kolay dilimlenecek ve servis edilecek.
YAŞAM
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.