Konya Filistin mitinginde kenetlendi! Konya'dan İslam ülkelerine birlik çağrısı

Konya Filistin mitinginde kenetlendi! Konya'dan İslam ülkelerine birlik çağrısı
 Editör
Konya'da Filistin'e destek amacıyla düzenlenen büyük miting Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirildi. "Soykırıma İsyan" temasıyla yapılan mitingde, Filistin halkına yönelik işgal ve zulüm protesto edildi.

Konya'da düzenlenen büyük mitingde İsrail'in işgali ve zulmü kınandı, İslam ülkelerine birlik çağrısı yapıldı. Mevlana Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, "Soykırıma İsyan" sloganıyla Filistin halkının yanında olduğunu gösterdi.

whatsapp-image-2024-10-06-at-13-58-16.jpg

Konya Sivil Toplum Kuruluşu Platformu ve Filistin Destek Platformu tarafından organize edilen etkinlikte, katılımcılar İsrail'in insanlık dışı uygulamalarına tepki göstererek, İslam dünyasını Filistin davasına sahip çıkmaya davet etti.

whatsapp-image-2024-10-06-at-15-03-28-1.jpeg

“365 GÜNDÜR KESİNTİSİZ DEVAM EDEN SALDIRILARDA BİNLERCE MÜSLÜMAN KATLEDİLDİ”

Konya Sivil Toplum Kuruluşu Platformu ve Filistin Destek Platformu tarafından organize edilen mitingde, Filistin halkı için Konya’da tek yürek olduklarını belirten Mustafa Nokta, ”Vicdan sahibi değerli Konyalılar, bugün, dünyada eşine az rastlanır bir ittifakla toprakları soluk soluğa, halk yok edilen Filistinli kardeşlerimize destek olmak, yaşanan soykırıma isyan etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu soylu eylem ve yapılan insanlığın yok olmasına “ben de varım” diyerek, kardeşlere, insanlığa ve tarihe karşı olmaya yerine gelen duyarlı hemşerilerimize teşekkür ederiz. Siyonist rejim tam anlamıyla mutlak kötülüğün merkezi olarak insanlığın başına gelen en büyük felaketlerden ortaya çıktı. Yüzyıldır belirli aralıklarla devam eden vahşi katliam ve işgal eylemleri nedeniyle sabıkası soykırımlarla dolu olan İsrail, yaklaşık bir yıldan beri Filistin'de soykırım suçunu en vahşi şekilde işlemektedir. 365 gündür kesintisiz sürekli devam eden saldırıların sonucu binlerce çocuk, kadın, yaşlı, hasta ve engelli ve bireysel gazeteciler, sağlık çalışanları, insani yardım çalışanları katledildi. İsrail'in terörü karşısında BM ve AB gibi uluslararası örgütler engelleyici bir rol üstlenmedikleri gibi, İsrail'i koruyup kollamaktadırlar. AB'ye üye ülkeler İsrail'e silah ve para desteği mevcutken; BM Güvenlik Konseyi, İsrail terör örgütünün işleyişini dahi dokunulmazlığın tescillenmiş bir rolü üstlenmiştir. Uluslararası pazarlarda “İsrail istisnacılığı olarak tanımlanan bu tavır insan hakları sözleşmelerini işlevsizleştirmiştir” dedi.

whatsapp-image-2024-10-06-at-15-03-28.jpg

“SİYONİST İSRAİL'İN YAPTIKLARININ BEDELİNİ ÖDEYİNCEYE KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Katil İsrail'in en çok cesaretlendiren unsuru ise İslam ülkelerinin bu vahşete karşı birlik içinde hareket edip etmedikleri olduğunu belirten Nokta, “İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkesinin toplanması, halklarının ne pahasına olursa olsun önemli bir adım atılmamış, gürültüsü yükseltilerek bu katliamı durdurmayı esas hedef saymalı olmuşlardır. Ancak biz, bu sapkın kişiliğinin dünya çapında ve insanlığı sürüklediği yer olarak düşünülen uluslararası tesislerin, devletlerin, bireylerin ve fert fert hepimizin insani ve hayati sorumluluklarının olduğu unutulmamalıdır. Artık herkes İsrail sorununu anlıyor, dünyanın kayıtsız kalamayacağı insanlık ve vicdan sorunudur. İsrail'in uluslararası hukuki mekanizmalardan yargılanıp cezalandırılmadığı ve yalnızlaştırılmadığı sürece yüzyıllardır yaşananlar gerçek anlamda çözülmeyecektir. 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu, toprakları işgal edilmiş, soykırıma maruz kalmakken yalnız bırakılmış Filistin'den oluşan insani çırpınışını temsil etmektedir. Şehit Ahmet Yasin'in şahsında “Dirensek de öldürüyorlar, direnmesek de; biz direnmeyi reddediyoruz” diyen Filistin'in meşru markası HAMAS, işgal, soykırım ve katliamlara karşı direnişe erkeklerle devam etmektedir. Arz-ı mevud safsatasıyla, saldırgan tavrını Gazze, Batı Şeria ve tüm Filistin'den sonra Lübnan'a da taşımıştır" diye konuştu.

whatsapp-image-2024-10-06-at-13-57-52.jpg

"MAZLUMLARIN SESİ ÇIĞLIĞI OLACAK"

Siyonist rejim bu azgın tutum bölge halkları için açık bir tehdit olduğunu ifade eden Nokta, "Kıbrıs'a ve Türkiye'ye doğru sonuçlanması kaçınılmaz olan bu çürük tehdidi dünya çapında kaosa sürüklenecek büyüklükte görülmelidir. Birleşmiş Milletler ‘de veto yetkisini kullanarak İsrail'i koruma onayı alan güvenlik konseyi üyeleri dahil bu durumun uluslararası bir karar kurul tarafından başvuru yoluyla müdahale edilmesi ve vicdanlı halkların çağrısıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı, adının hakkını verecek bir uyanışla somut ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirmek durumundadır. Türkiye'de, bu zulüm ve tehdit karşısında tereddütlü davranan siyaset ve bürokrasinin tüm aktörleri, milli ve insani hassasiyetleriyle tanınan milletimizin beklentilerini karşılamayı somut politikalar izlemelidir. Bugün bu inancımızın ve duruşumuzun gereğini yaparak bir araya gelerek, adımlarımızı yeryüzünü cehenneme çeviren kötülere karşı isyan etmek için attık. Bu karara tutunmamız, Siyonist İsrail'in yaptıklarının bedelini ödeyinceye kadar devam ettireceğiz. İnsanlığa karşı sorumluluğumuzun gereğini yapacak, mazlumların sesi çığlığı olacak. Siyonist düzen ve onun işbirlikçilerine karşı direnişimize devam edeceğiz. Yaşasın zulme karşı direnişimiz” ifadelerini kullandı. –Muhammet Yavaş

Mitinge Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.