Konya, ilk göğüs, kalp ve damar cerrahını kaybetti

Konya, ilk göğüs, kalp ve damar cerrahını kaybetti
 Editör
NEÜ Tıp Fakültesi Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinin Kurucu Öğretim Üyesi, Konya’nın ilk Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahı, Prof. Dr. Hasan Solak için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine NEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, NEÜ Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Reisli, NEÜ Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz ile çok sayıda hekim, akademisyen ve sağlık çalışanı katıldı.

dsc-7437.jpg

Törende konuşan NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Ben de öğrenciliğini yapmış birisi olarak, merhum Prof. Dr. Hasan Solak hocamızın hastanemizde yardımının dokunmadığı kimse kalmamıştır. Herkes ile bir irtibatı, dokunuşu ve iletişimi vardı. Bizlere Prof. Dr. Işık Solak Görmüş ve Prof. Dr. Niyazi Görmüş hocalarımızı emanet olarak bıraktı. Her iki hocamız da onun hizmetlerini, mirasını koruyarak hastanemizde hizmet vermeye devam ediyorlar. Hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânı cennet olsun. Başta Işık ve Niyazi hocalarımız olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

prof-dr-hasan-solak.jpg

dsc-0149.jpg

"HER ZAMANKİ GİBİ BİZE ÖNCÜLÜK YAPMAK İÇİN ÖNDEN GİTTİ"

Uzun yıllar boyunca merhum Prof. Dr. Hasan Solak ile çalışma arkadaşlığı yapan NEÜ eski Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Tahir Yüksek ise, “Bugün çok kadim bir abimi, arkadaşımı kaybetmenin hüznünü yaşıyorum. Hepimiz ahirete gideceğiz. Prof. Dr. Hasan Solak abimiz her zamanki gibi bize öncülük yapmak için önden gitti. Arkadan gelenlere çokça örnek alınacak davranışlar bırakarak gitti. Kimsenin 5 kuruş hakkının geçmesine müsaade etmezdi. Emekliliğine çok az bir süre kalmıştı. Merhuma, ‘Abi herkes gitti senelik izin kullandı. Artık son günlerin sende kullan, niye geliyorsun’ dedim. Merhum abim bana, ‘Devletimizde benim alacağım kalsın, devletimin bende alacağı olmasın’ demişti. Bu derece hassas, mesleğine düşkün bir insandı. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.