‘Konya’da 5,5 şiddetinde deprem!’ - Tüm ekipler teyakkuza geçti

‘Konya’da 5,5 şiddetinde deprem!’ - Tüm ekipler teyakkuza geçti
 Editör
AFAD Konya İl Müdürlüğü deprem başta olmak üzere yaşanabilecek doğal afetlere karşı tüm kurumlar ve STK’lar tarafından yapılacak müdahaleyi tatbik etti. Senaryoya göre Akşehir’de 5,5 şiddetinde meydana gelen depreme müdahale edildi

Yaşanabilecek doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak adına Konya’da Konya Valiliği’nin koordinesinde Konya Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından ilgili tüm resmi kurumların ve STK’ların da içinde bulunduğu tatbikat düzenlendi. Deprem başta olmak üzere yangın, arama kurtarma, yaralı kurtarma ve kimyasal tehditlere karşı acil eylem ve sonrasında oluşabilecek ihtiyaçların karşılanması amacıyla yapılan Planlı Afet Tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

tatbikat1.jpg

AKŞEHİR’DE 5,5 ŞİDDETİNDE DEPREME MÜDAHALE EDİLDİ

Olası bir afete karşı nasıl koordine olunacağı ve saha çalışmasının nasıl yürütüleceği konusu üzerine kurulan senaryo kapsamında Akşehir merkezli yaşandığı varsayılan 5,5 şiddetindeki depremin ardından gerçekleştirilen ilk müdahale tatbik edildi. Konya Valisi İbrahim Akın’ın da katıldığı tatbikatta; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Konya Defterdarlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İller Bankası Konya Bölge Müdürlüğü, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mersin Bölge Müdürlüğü, Kızılay İç Anadolu Afet Yönetim Merkezi Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, MEDAŞ, KOSKİ, UMKE ve İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de yer aldı.

tatbikat333.jpg

Konya Planlı Afet Tatbikatı kapsamında Vali Akın, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Çalışma guruplarının toplanarak, senaryo gereği Akşehir’de gerçekleşen 5,5 büyüklüğündeki depremde yardım ekiplerinin kriz yönetimi ve müdahale süreçlerinin işleyişine dair yetkililerden bilgi aldı. İllerde risk azaltma konusunda alınan tedbirlerin ilerleme sürecinin gözden geçirildiğini belirten Vali Akın, “81 ilimizde yapılan çalışmalar, bakanlığımızın da video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirilen İRAP toplantısında değerlendirildi” dedi.

TATBİKAT ASLINI ARATMADI

tatbikat.jpg

Akşehir ilçe merkezli 5,5 şiddetinde bir deprem varsayımı üzerinden bir tatbikat planlandığını belirten Vali Akın, AFAD koordinesinde ilgili birimlerin hazırlıkları çerçevesinde bu tatbikatı hep birlikte icra edeceklerini söyledi. “Planlar Gerçekçi Olmalı” Afet planlarının uygulanabilir olması gerektiğini belirten Vali Akın, tüm paydaşların her an meydana gelebilecek bir doğal afete karşı koordineli bir şekilde hareket etmelerinin önemine değinerek tatbikatta yer alan tüm paydaşlara teşekkür etti. Toplantının ardından tatbikat senaryo gereği Akşehir ilçesi Esenler Mahallesinde kentsel dönüşüm alanında kontrollü yıkımı sağlanan binaların arama kurtarma ekipleri tarafından enkaz kaldırma ve çalışma gruplarının deprem tatbikatı sahasında bulunan faaliyetleri ile sona erdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.