Konya’da uluslararası öğrencilere ihracat uzmanlığı eğitimi verildi

Konya’da uluslararası öğrencilere ihracat uzmanlığı eğitimi verildi
 Editör
İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği ve Mevlana Kalkınma Ajansı uluslararası öğrencilere yönelik İhracat Uzmanlığı eğitimi düzenledi.

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği ve Mevlana Kalkınma Ajansı uluslararası öğrencilere yönelik İhracat Uzmanlığı eğitimi düzenledi. Prof. Dr. Murat Canıtez tarafından verilen 4 haftalık eğitimlerini tamamlayan uluslararası öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

EĞTİMİ TAMAMLAYANLAR SERTİFİKA ALDI

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ile yaptığı iş birliğiyle uluslararası öğrencilere yönelik İhracat Uzmanlığı Eğitimi gerçekleştirdi. Dernek binasındaki eğitimler KTO Karatay Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Canıtez tarafından verildi. 4 haftalık eğitimi tamamlayan öğrencilere sertifikaları, düzenlenen törenle takdim edildi. Mevlana Kalkınma Ajansı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) Bölge Koordinatörü Murat Arslan, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Muhammet İkbal Şenol, Prof. Dr. Murat Canıtez ve uluslararası öğrenciler katıldı.

hracat-uzmanligi-4.jpeg

Sertifikalarını alan öğrencileri tebrik eden MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, değişen dünyada ülkeler için ihracatın öneminden bahsetti. Bostancı, uluslararası öğrencilerin sadece eğitimle kalmayıp gittikleri ülkelerde ticari hayatın içinde de olmalarının önemli olduğunu ve bu eğitimlerle ticaretle ilgilenen öğrencilerin bu alandaki eksikliklerinin tamamlanmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Muhammet İkbal Şenol ise “Ticaret dünya var olduğundan beri devam edegelen bir faaliyettir. Şehrimize gelen uluslararası öğrencilerimizden ticaretle ilgilenenler var. Bu öğrencilerin yaşadıkları sorunlar karşısında böyle bir eğitimin faydalı olacağını düşündük. Bu nedenle ihracat uzmanlığı ve dış ticaret eğitimlerine başladık. Daha önceki yıllarda da bu tür eğitimler yapmıştık. Bu yıl da MEVKA ile ortak bir proje kapsamında ihracat uzmanlığı dersini gerçekleştirdik. Dış ticaret eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek. Prof. Dr. Murat Canıtez hocama, Dr. İhsan Bostancı nezdinde MEVKA ailesine ve katılan öğrencilere teşekkür ederim" dedi.

hracat-uzmanligi-3.jpeg

Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

hracat-uzmanligi-2.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.