Konya'daki belediye vatandaşlara ücretsiz sebze dağıtıyor!

Konya'daki belediye vatandaşlara ücretsiz sebze dağıtıyor!
Karatay Belediyesi, 300.000 metrekare tarlada ata tohumundan yetiştirdiği ürünlerle katma değer sağlıyor. Belediye, tarlada ekilen ürünleri vatandaşa ücretsiz dağıtarak vatandaşların yanında yer alıyor

Karatay Belediyesi tarafından, sağlıklı ve organik gıda üretimini daha da yaygınlaştırmak amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan “Karatay Ata Tohumu” projesini bu yıl da sürdürüyor.

1.jpg

Karatay'da Ata tohumunun ekim ve dikimine önem verdiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca," Alanımız 300.000 metrekarelik bir alan. Devamıyla birlikte 600.000 metrekarelik alan belediyemize tahsisli. Burayla ilgili farklı projelerimiz de var ama şimdilik geçici olarak burada ata tohumu ile ilgili sebze üretimi yapıyoruz. Bunun devamında 14 milyon metrekarelik bir alan daha var. Orada da Büyükşehir Belediyemizle birlikte kurmuş olduğumuz bir şirketle tahıl üretimi yapıyoruz. 14 milyon metrekare, öyle düşünün yani birçok ilçeden büyük bir alan. Taşınana kadar çevre yoluna kadar uzanan bir alanda tahıl üretimi yapıyoruz. Orası tabii geniş bir alan olduğu için daha sonra ziyaret edeceğiz" dedi.

2.jpg

Ata tohumu ile ilgili çalışmalarından söz eden Başkan Kılca, " 4-5 yıldır bir çalışma yapıyoruz üniversitemizle birlikte. Biliyorsunuz, aynı bitkinin değişik türlerinin çaprazlamasıyla elde edilen hibrit tohumlar veya laboratuvar ortamında üretilen GDO'lu tohumlar hem tekelleşme yönünde hem millileşme yönünden hem de pahalı olmasından dolayı bizim yıllardır ata tohumu ile ilgili beklentilerimizi artırdı. Özellikle dışa bağımlılık anlamında bu tür tohumlar bizim moralimizi bozuyordu adeta. Dolayısıyla biz ata tohumuna bir yatırım yaptık. Burada gördüğünüz 300.000 metrekarelik alanda sebze ile ilgili ata tohumu üretiyoruz. Üç dört yıldır da bütün hemşehrilerimize buradan ürettiğimiz ata tohumlarını ücretsiz bir şekilde Karatay Belediyesi olarak dağıtıyoruz.
Üretilen ürünlerden kadın çalışanlar faydalanmış oluyor. Bunları da salça gibi, acılı gibi ve kurutmalıklar gibi ürünler hâline getiriyoruz. Şimdi onları da göreceğiz. Standartlara uygun bir şekilde ama Konya’daki eski annelerimizin, ninelerimizin yapmış olduğu üretimlerle aynı. Güneşte kurutuyoruz, hiçbir şekilde paylaştırmadan kurutuyoruz. Dolayısıyla tamamen eski usulde üretimler yapıyoruz. Şimdi onlarla ilgili de ürünlerimizi görmüş olacaksınız.
Dolayısıyla üretene, emeğe değer veren, katkısı olan hem de geçmişten bu yana bizlere atalarımızın miras bırakmış olduğu tohumlara sahip çıkarak geleceğe, gelecek kuşaklarımıza da bunu taşımış oluyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

3.jpg

whatsapp-image-2024-09-16-at-10-06-27-1.jpeg

whatsapp-image-2024-09-16-at-10-06-27.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.