Konyalı bisikletseverlerden ilginç protesto! Bisikletçilerden araçlara mavi mesaj

Konyalı bisikletseverlerden ilginç protesto! Bisikletçilerden araçlara mavi mesaj
Konyalı bisikletseverler, 635 kilometreyle Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri olan Konya'da "Avrupa Hareketlilik Haftası" nedeniyle bisiklet yoluna park eden araçların üzerini bisiklet logolu brandalarla kaplayarak farkındalık gerçekleştirdi

Konya'da "Avrupa Hareketlilik Haftası" dolayısıyla bisiklet yoluna park eden araçların üzerini bisiklet logolu mavi brandalarla kaplayarak farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

aw290582-05.jpg

İHA'nın haberine göre: Konyalı bisikletseverler, 635 kilometreyle Türkiye'nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip şehri olan Konya'da "Avrupa Hareketlilik Haftası" dolayısıyla bisiklet yoluna park eden araçların üzerini bisiklet logolu mavi brandalarla kaplayarak farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Konyalı bisikletseverler, "Avrupa Hareketlilik Haftası" çerçevesinde şehir merkezinde bisiklet yoluna park eden araçların üzerini mavi brandalarla kaplayarak bisiklet yolunun işgal edilmemesi gerektiğine dikkati çekti. Konyalı bisikletsever Haluk Ay, 10 yıldır aktif olarak bisiklet kullandığını belirterek, 635 kilometreyle Türkiye'nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip şehri Konya'da bazı araç kullanıcılarının araçlarını bisiklet yollarına park etmesinin üzücü olduğunu ifade etti. Ay, "Konya Büyükşehir Belediyemiz bisiklet kullanımı alanında çok büyük katkılar, projeler gerçekleştiriyor ama ne yazık ki trafikte bisikletliye saygıyı henüz oturtamadık. Bir araba veya motosiklet sürücüsü trafikte diğer sürücülerden kendilerine saygı duyulmasını bekliyorsa biz bisikletseverler de bize saygı duyulsun, bize yol verilsin, bizim haklarımız da korunsun istiyoruz. Lütfen bisiklet yollarımızı boş bırakalım" dedi.

aw290582-04.jpg

BİSİKLETLİLER TRAFİKTE FARK EDİLMEK İSTİYOR

Bisiklet kullanıcısı İsmail Berat Tanoğlu da araç sürücülerinin bisiklet yolunda yaptığı işgalin ölümle sonuçlanabilecek kazalara neden olduğunu vurgulayarak, gerçekleştirilen farkındalık çalışmasının güzel sonuçlar getirmesini temenni etti.

Bir diğer bisiklet sürücüsü Yakup Özyurt ise, farkındalık çalışmasının araç sürücülerinin dikkatini çekecek güzel bir çalışma olduğunu ifade ederek, sürücülerin trafikte daha bilinçli olması gerektiğini söyledi.

Elzem Arıkan da uzun yıllardır bisiklet kullandığını belirterek, bisiklet yollarının sadece araç sürücüleri tarafından değil yayalar tarafından da işgal edildiğini dile getirdi. Bu konuda farkındalık oluşturma adına çalışma yapılmasının çok güzel olduğunu aktardı.

aw290582-01.jpg

"BİSİKLET KONYA'YI SEVER, KONYALI DA BİSİKLETİ SEVER"

Ahmet Kaan Alp ise farkındalık oluşması adına hayata geçirilen projenin çok güzel olduğunu ifade ederek, "Konya 7'den 77'ye değil belki beşikten mezara kadar bisiklete binen bir şehir olduğu için eminim ki bu duyarlılık toplumda ciddi boyutlara ulaşacaktır. Geçmiş günümüze bu konuda hep hassas olduk, hep bisiklet üzerindeydik. Bisiklet Konya'yı sever Konyalı da bisikleti sever. Toplum aslında anlayışlı sadece trafik yoğun olduğu için birbirimize tahammülümüz azaldı. Ama birbirimize saygı duydukça, gülümsedikçe sorunlar çözülecek diye inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Araçlarına bisiklet logolu mavi branda örtülen araç sürücüleri de bundan sonra bisiklet yolları konusunda daha dikkatli olacaklarını ifade etti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.