Konya'nın en ünlü kalemini yapay zeka belirledi! İşte Konya'nın en ünlü Gazetecisi

Konya'nın en ünlü kalemini yapay zeka belirledi! İşte Konya'nın en ünlü Gazetecisi
 Editör
Konya'nın en ünlü kalemini yapay zeka belirledi! Şaşırtıcı sonuç. Yapay zeka, Konya'nın en ünlü gazetecisini beklenmedik bir isim olarak belirledi. İşte Konya'nın en ünlü Gazetecisi kimdir?

Yapay zeka bile bilemedi! Konya'nın en ünlü gazetecisi kimmiş meğer?

Bu sorunun cevabı herhalde sadece Konya sokaklarında dolaşarak bulunabilir. Yapay zeka, Konya basın tarihini mercek altına aldı. İşte en ünlü gazeteci olarak belirlenen isim...

Konya'nın en ünlü gazetecisi hakkında net bir isim vermek zor. Çünkü gazeteciliğin doğası gereği, dönemlere, konulara ve insanların ilgi alanlarına göre farklı isimler ön plana çıkabilir. Ayrıca, Konya gibi köklü bir şehirde uzun yıllar boyunca birçok önemli gazeteci yetişmiştir.

YAPAY ZEKANIN CEVABINA GÖRE: MEHMET ÖNDER

Konya'da Milli Mücadele döneminde önemli bir rol oynayan Öğüt gazetesinin sahibi ve editörüydü. Milli Mücadele'nin ve Batı Cephesinin kader arkadaşı olarak kabul edilir. Türk sanat tarihçisi ve halkbilimci Mehmet Önder, 1926 yılında Konya'da doğdu. Sanat tarihi alanında eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde gerçekleştiren Önder, kariyerine Konya Müzesi'nde başladı. 1963 yılına kadar müzenin müdürlüğü yaptı ve bu süre boyunca önemli ürünlerin korunması ve tanıtılması konusunda önemli çalışmalar imza attı. Hayatı boyunca birçok önemli görevi üstlenen Mehmet Önder, Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kültür Müsteşarlığı, Kültür Müşavirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Baş Müşavirliği gibi görevlerde çalıştı. Ayrıca Türkiye İş Bankası'nın kültür ve sanat müşavirliği olarak da görev yaptı. Önder, Türkiye'nin kültür yaşamına önemli katkılarda bulunarak, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu üyesi oldu. Yaklaşık bin makale kaleme alarak Türk kültürüne ve sanatına yönelik çok değerli araştırmalara imza attı. 23 Ağustos 2004 tarihinde hayata veda etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.