Lezzetli bir gelenek: Gömlek kadayıfı
Yayınlanma:
İftar sofralarında yiyebileceğiniz farklı ve pratik bir tatlı arayışındaysanız, gömlek kadayıfı tam size göre.. İşte gömlek kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler ve adım adım tarifi:
Gömlek kadayıfı, Türk mutfağının en lezzetli ve geleneksel tatlılarından biridir. Hazırlaması kolay ve her evde bulunan malzemelerle yapılabilen bu tatlı, özel günlerin ve misafir ağırlamalarının vazgeçilmezidir.
MALZEMELER:
- 500 gram kadayıf
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- Antep fıstığı veya hindistan cevizi (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
- Öncelikle tereyağını veya margarini eritin.
- Kadayıfı tel tel ayırın ve elinizle hafifçe ufalayın.
- Ufalanmış kadayıfı erittiğiniz tereyağı veya margarin ile iyice harmanlayın.
- Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyip şerbeti kaynatın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Yağladığınız tepsiye yarısını serpiştirin ve bastırarak yayın.
- Üzerine ceviz içi serpiştirin ve kalan kadayıfı üzerine yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıfın üstü kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra sıcak şerbeti dökün ve şerbetini çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.
- İsteğe bağlı olarak üzerine antep fıstığı veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.
YAŞAM
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.