Merkez'den TL için yeni adımlar atıldı

Merkez'den TL için yeni adımlar atıldı
 Editör
TCMB'nin bankalara gönderdiği talimatla, KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, politika faiz oranının yüzde 80'inden yüzde 70'ine indirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından Türk Lirası (TL) mevduatlarına geçişi teşvik etmek amacıyla adımlarına devam ediyor. TCMB'nin bankalara gönderdiği yeni uygulama talimatına göre, KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı düşürüldü ve "ek getiri" ödemeleri kaldırıldı. Bu düzenlemelerin 22 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği açıklandı.

FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİK

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; TCMB'nin yeni düzenlemesi ile KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, politika faiz oranının yüzde 80'inden yüzde 70'ine indirildi. Bu değişiklikle birlikte, vade sonunda TCMB tarafından ödenecek kur farkı tutarı, yine politika faizi esas alınarak hesaplanmaya devam edilecek. Önceki uygulamada, yüzde 50 olan politika faizinin yüzde 80'i seviyesinde olan yüzde 40'a karşılık gelen alt sınır, yeni düzenleme ile yüzde 35'e düşürülmüş oldu.

TCMB'nin bankalara ilettiği talimatlar doğrultusunda, yeni açılacak ve yenilenecek KKM hesapları için "ek getiri" adı altında herhangi bir ödeme yapılmayacağı bildirildi. Bu adımın, KKM hesaplarında yaşanacak azalmanın hızlanmasına ve TL mevduatlarının payının artmasına katkıda bulunması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.