MEVKA, 2022 Yılı Finansman Desteği Teklif Çağrısı kapsamında gelen projeleri değerlendirmeye aldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, TR-52 Karaman-Konya Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından imalat sanayinde verimliliğin artırılması ve ilçelerde genç istihdamının sağlanması amacıyla KOBİ’ler ile belediye işletmelerine yönelik olarak 20 Milyon TL bütçe ile ilan edilen Finansman Desteği Teklif Çağrısı’nın başvuru süreçleri tamamlandı.
2022 Yılı Mevlana Kalkınma Ajansı Finansman Desteği Teklif Çağrısı kapsamında Karaman-Konya Bölgesi’nde yer alan uygun proje sahipleri tarafından sunulan projelerden başarılı bulunanların ajans tarafından değerlendirilerek kısa süre içerisinde ilan edilmesi bekleniyor.
İlan ettikleri proje teklif çağrısı başvuru süreçleri hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Ajans olarak, kurulduğumuz günden bugüne kadar, sorumluluk alanımızda yer alan Karaman-Konya Bölgemizin rekabet gücünün artırılması, bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması, bölgenin yurt içinde ve yurt dışında yatırımcılara tanıtılması amacıyla yürüttüğümüz çeşitli destek mekanizmaları ile bölgemize 400 Milyon TL’nin üzerinde bir kaynak aktarmış durumdayız. Ajansımız tarafından son olarak kısa bir süre önce KOBİ’ler ile belediye işletmelerine yönelik olarak Bölgemiz imalat sanayiinde dijitalleşmenin sağlanması, verimliliğin artırılması, karbon salınımının azaltılması ve dezavantajlı ilçelerde genç istihdamının hızlandırılması amacıyla ilan edilen 2022 Yılı Finansman Desteği Teklif Çağrısının başvuru süreci tamamlanmış durumda.
Söz konusu teklif çağrısı kapsamında bölgemizde yer alan uygun proje sahipleri tarafından bölge işletmelerinde dijitalleşmenin sağlanması, ürün ve süreç verimliliğinin artırılması önceliğinde Konya’dan 42, Karaman’dan 2 olmak üzere toplam 44 proje, Konya’nın ilçelerinde emek yoğun sektörlerinde genç istihdamının artırılması önceliğinde 5, Karaman’ın ilçelerinde emek yoğun sektörlerinde genç istihdamının artırılması önceliğinde ise 5 olmak üzere toplamda 10 proje başvurusu gerçekleştirildi. Proje teklif çağrımızın üç önceliğine yapılan toplam proje başvurusu sayısı ise 54’tür. Ajans olarak bugüne kadar ilan ettiğimiz mali destek programlarımızda olduğu gibi bu teklif çağrımıza da ilgili konularda proje fikri olan pek çok kurum ve kuruluş proje başvurusunda bulundu. Bu durum, proje yazma kültürünün Bölgemizde yer alan KOBİ’ler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından benimsendiğini göstermesi açısından da son derece değerli. Proje teklif çağrımız kapsamında başvurularını aldığımız ve değerlendirme aşaması devam eden projelerin amaç ve hedeflerine baktığımızda bölgemizin ihtiyaç duyduğu verimlilik ve genç istihdamına yönelik son derece nitelikli projeler olduğunu görüyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız koordinasyonunda bölgemizde yer alan tüm paydaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda ilan ettiğimiz bu programımız kapsamında ajansımıza sunulan bütün projeler bizim için çok kıymetli. Şu an değerlendirme süreci devam etmekte olup, bu süreci kısa zamanda sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Yapılan değerlendirmelerin ardından sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte hayata geçirilmeye başlanacak olan bu projelerin, bölgemizin sorunlarına çözüm üretmesi ve ihtiyaçlarına cevap vermesi en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle ajansımıza proje sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, ajansımızın desteği ile hayata geçirilecek projelerin bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.